Η Bentley πριν λίγο καιρό παρουσίασε τη νέα πολυτελέστατη Continental GT Mulinner Convertible. Πρόκειται για το γνωστό Cabrio μοντέλο σε μια νέα παραλλαγή, το οποίο υπόσχεται δύναμη, ασφάλεια και φυσικά το συνώνυμο της Bentley πολυτέλεια. Το νέο μοντέλο είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η Bentley, όσον αφορά στην Continental GT.

Η μεγάλη διπλή μάσκα σε σχήμα διαμαντιού την κάνει εντυπωσιακή, όμως υπάρχουν και τα ανοίγματα στον προφυλακτήρα, για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα, το καπό με τις νευρώσεις, αλλά και το σήμα της βρετανικής φίρμας φανερώνει την κλασσική μορφή της Continental GT. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και πάλι τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, με τις 10 ακτίνες.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία διαθέτουν 400.000 ραφές που έχουν γίνει από 712 βελονιές και φυσικά είναι όλες στο χέρι. Για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία χρειάζονται 18 μήνες. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 8 δίχρωμους χρωματισμούς, ενώ υπάρχει για όποιον θέλει και η τριχρωμία.

Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και η LED οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας. Το ηχοσύστημα της Naim προσφέρει τον τέλειο ήχο, αφού διαθέτει 18 ηχεία 2.200 Watt, ενώ διαθέτει ήχο DSP με Active Bass. Η πολυτέλεια συνεχίζεται με το δερμάτινο κλειδί που προσφέρεται σε μια ειδική θήκη που θα ταιριάζει με το χρώμα του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στους κινητήρες η Bentley Continental GT Mulinner Convertible προσφέρει δύο επιλογές. Η βασική έκδοση είναι με το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 542 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 78,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 318 χλμ/ώρα. Η πιο ισχυρή επιλογή είναι ο υπερτροφοδοτούμενος W12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 626 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 67,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ/ώρα.

Όπως είναι αναμενόμενο η κατασκευή της νέας Bentley Continental GT Mulinner Convertible θα γίνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας, αφού θα είναι για λίγους. Σίγουρα κάποιοι δεν μπορούν να το αποκτήσουν, όμως όλοι θα ήθελαν την ταχύτητα, την άνεση και φυσικά την πολυτέλεια που μπορεί να προσφέρει μια Bentley Continental GT Mulinner Convertible.