Η Skoda συνεχίζει να δουλεύει επάνω στη βελτίωση των Octavia RS και αποκάλυψε ακόμα μια νέα εκδοχή του performance μοντέλου, το οποίο  αυτή τη στιγμή είναι το πιο ισχυρό. Βασισμένο στην αναθεωρημένη Octavia που αποκαλύφθηκε πριν λίγες εβδομάδες, το τελευταίο RS μοντέλο προσφέρει μια επιλογή από υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρους κινητήρες χωρητικότητας 2 λίτρων.

Η έκδοση βενζίνης έρχεται πλέον με 230 ίππους, ενώ αυτή του πετρελαίου φτάνει τους 184 ίππους. Η προηγούμενη έκδοση έκανε το 0 – 100 σε 6,7”, ενώ η τελευταία, η οποία παρά τη μεγαλύτερη ροπή είναι πιο οικονομική, χρειάζεται 7,9” και ίσως αυτό να είναι και το μόνο μελανό σημείο της.

Η νέα RS επωφελείται επίσης από όλες τις αναβαθμίσεις που έγιναν στη βασική έκδοση της Octavia, συμπεριλαμβανομένου του νέου Front – End Styling με LED προσαρμοζόμενους προβολείς. Ωστόσο, τα στοιχεία που διαθέτει το performance μοντέλο έχουν μια πιο σπορ εμφάνιση.

Στο εσωτερικό όλα είναι μαύρα, με καλά ενισχυμένα σπορ καθίσματα, επενδεδυμένα είτε σε συνδυασμό από δέρμα και ύφασμα, είτε δέρμα Alcantara. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα Octavia RS, το νέο μοντέλο είναι χαμηλωμένο κατά περίπου 15 χιλιοστά, με 30 χιλιοστά φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο, καθώς και μια σειρά από επιλογές για τις ζάντες αλουμινίου που κυμαίνονται 17 έως 19”.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή που μπορούν να κάνουν οι μελλοντικοί αγοραστές. Εκτός από τις επιλογές του κινητήρα και των ζαντών, η Skoda για μια ακόμη φορά προσφέρει την Octavia RS σε Sedan ή Station Wagon μορφή, με επιλογή ενός 6τάχυτου χειροκίνητου ή διπλού συμπλέκτη DSG κιβωτίου. Σε όσους επίσης επιλέξουν την αυτόματη πετρελαιοκίνητη έκδοση, μπορούν να λάβουν την τετρακίνηση που διαθέτει το μοντέλο και είναι ό,τι καλύτερο για τη Skoda αυτή τη στιγμή.

Σε συνδυασμό με το Volkswagen Golf GTI και GTD και το Seat Leon Cupra, ο όμιλος της Volkswagen κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο σε ένα από τα πιο “καυτά” τμήματα της αγοράς, βάζοντας ταυτόχρονα τους μελλοντικούς οδηγούς σε μια δύσκολη επιλογή. Ποια θα είναι αυτή; Φυσικά η απόφαση δική σας.