Η νέα Mercedes-Benz CLA

Η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα ακόμη νέο μοντέλο που δεν είναι άλλο από την CLA. Το νέο μοντέλο αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης CES, με τους Γερμανούς να δηλώνουν περήφανοι για την τεχνολογία τους. Το μήκος της νέας CLA είναι 4,68 μέτρα, το πλάτος 1,83 μέτρα, το ύψος είναι 1,43 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,72 μέτρα.

Η CLA είναι διαφορετική από την A-Class, αφού έχει πιο κεκλιμένη οροφή, ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,23. Η τεράστια μάσκα με το αστέρι στη μέση και το νέο καπό με τις νευρώσεις, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα πιστοποιούν την ταυτότητα της, αφού είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους από 16” έως 19”.

Στο εσωτερικό δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 10,2”, αλλά και η ίδια σε μέγεθος οθόνης αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια κάνει παιχνιδάκι τη ζωή του οδηγού, ενώ υπάρχει και το σύστημα Interior Assistant, όπου ανάβει ο εσωτερικός φωτισμός του αυτοκινήτου όταν είναι απαραίτητο. Επιπλέον, υπάρχει και κρυφός φωτισμός που μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 64 χρώματα. Ο χώρος αποσκευών είναι μεγαλύτερος από το απερχόμενο μοντέλο κατά 10 λίτρα φτάνοντας συνολικά τα 460 λίτρα.

Μηχανικά οι Γερμανοί αποκάλυψαν μόνο την έκδοση CLA 250, η οποία διαθέτει τον κινητήρα Μ 260 χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 225 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς, αφού η τετρακίνηση θα είναι στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Στη νέα CLA το σύστημα διεύθυνσης προσφέρεται είτε με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση, είτε με μεταβλητή σχέση ανάλογα την έκδοση. Επιπλέον, παραμένει ελαφρύ, ενώ έχει περισσότερη ακρίβεια δίνοντας στον οδηγό περισσότερες πληροφορίες. Η νέα CLA διαθέτει τα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, Active Distance Assist, Active Steering Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Brake Assist και Pre-Safe Plus.

Το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις σε όποιον βρεθεί στο τιμόνι της. Η παραγωγή της νέας CLA θα γίνει στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemet της Ουγγαρίας και θα ξεκινήσει το Μάιο του 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι.