Η Mercedes πριν λίγο καιρό παρουσίασε τις πιο ισχυρές εκδόσεις του μεγάλου SUV GLE. Πρόκειται για τη Mercedes-AMG GLE 63 Coupe και τη Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe, οι οποίες εκτός ότι πηγαίνουν παντού χάρη στην τετρακίνηση είναι γρήγορες, ασφαλέστερες και πολυτελέστατες. Το γερμανικό μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από τη μεγάλη μάσκα με το αστέρι να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας αρκούν, αφού απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης που αντικαθιστώνται με μεγαλύτερα ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την εισαγωγή αέρα.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μικρή αεροτομή στο τελείωμα του πορτμπαγκάζ, τα LED φωτιστικά σώματα, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, που δίνουν μια άλλη αίσθηση στην όψη. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, ενώ υπάρχει το δερμάτινο τιμόνι τεσσάρων ακτίνων με τα χειριστήρια και οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής για σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το μηχανικό κομμάτι. Κάτω από το καπό κρύβεται o V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 571 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 76,4 κιλά. Στην έκδοση S Coupe η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 612 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 86,6 κιλά. Εκτός όμως από τον κινητήρα βενζίνης υπάρχει και το ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost με τη μπαταρία των 48 Volt.

Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 22 ίππους και 25,5 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται στην πρώτη περίπτωση σε 4”, ενώ στη δεύτερη περίπτωση γίνεται σε μόλις 3,7”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για όποιον θέλει υπάρχει το πακέτο AMG Driver’s που ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 280 χλμ/ώρα.

Οι νέες Mercedes-AMG GLE 63 Coupe και Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe διαθέτουν ενεργητική αερανάρτηση, όπου μπορεί να ρυθμιστεί το πόσο σκληρές θα είναι και να χαμηλώσουν την απόσταση από το έδαφος, ενώ υπάρχουν και τα κεραμικά φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες. Μπορεί τα δύο νέα μοντέλα να είναι SUV, όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια AMG Coupe ή Sedan. Η μόνη διαφορά είναι στο τι αμάξωμα θέλει ο καθένας.