Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία θα έχει ανοιχτές τις πύλες της μέχρι τις 13 Μαρτίου, η McLaren παρουσίασε τη νέα 570 GT. Η γυάλινη επιφάνεια στην πανοραμική οροφή επιτρέπει άφθονο φως στην καμπίνα. Φυσικά υπάρχει η κατάλληλη επένδυση έτσι ώστε να μην διαπερνούν οι ακτίνες του ηλίου στο εσωτερικό της καμπίνας. Επιπλέον, υπάρχει καλύτερη μόνωση για να μην ακούγεται τίποτα στο εσωτερικό από τους εξωτερικούς θορύβους.

mclaren 570 gt 3Το εσωτερικό είναι αισθητά βελτιωμένο με τη δερμάτινη ταπετσαρία, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μνήμης, ενώ το άνοιγμα της πόρτας έχει μεγαλώσει για να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό. Επιπλέον, οι αισθητήρες παρκαρίσματος κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά η 570 GT εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 562 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 61,1 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 328 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

mclaren 570 gt 2Η νέα McLaren 570 GT αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η τιμή ορίστηκε στα 182.000€ για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στα ίδια χρήματα περίπου θα κοστολογηθεί και στην αγορά της Αμερικής.