Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας ηλεκτρικής EQA. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV έρχεται με σκοπό να ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης στη χώρα μας και όχι μόνο. Το νέο μοντέλο όπως βλέπουμε διαθέτει την κλειστή γυαλιστερή μάσκα με το σήμα της γερμανικής φίρμας και τις δύο λωρίδες χρωμίου.

Τα LED φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά με τη μάσκα, ενώ απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η πολυτέλεια της Mercedes φαίνεται ακόμα και στη λεπτομέρεια. Η ενιαία μεγάλη οθόνη που χωρίζεται σε δύο κομμάτια μεγέθους (10,2” το κάθε κομμάτι) διαθέτει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και την οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας.

Για όσους θέλουν θα υπάρχει για περιορισμένο χρονικό διάστημα η ειδική έκδοση Edition 1, η οποία περιλαμβάνει το πακέτο εξοπλισμού Night, το οποίο διαθέτει στοιχεία από τη γραμμή της AMG, ενώ υπάρχουν και οι ειδικές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα Neva Grey με τις μπλε ραφές, οι οποίες υπάρχουν και στις πόρτες.

Μηχανικά η νέα Mercedes-Benz EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα στην έκδοση 250, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει μέγιστη ισχύ 190 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 426 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 66,5 kWh. Η φόρτιση γίνεται με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή με συνεχές (DC). Ο βασικός φορτιστής είναι 11 kW, ενώ με ένα Wallbox χρειάζεται 6 ώρες για μια πλήρη φόρτιση. Αντίθετα σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης χρειάζονται μόλις 30’ για φτάνει στο 80% της μπαταρίας.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα LED φωτιστικά σώματα με το σύστημα Adaptive High Beam Assist, τα καθίσματα με υποστήριξη μέσης τεσσάρων σημείων, η λειτουργία EASY-PACK για το χώρο αποσκευών με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ο εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα Infotainment MBUX και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Επιπλέον, προσφέρονται διζωνικός αυτόματος κλιματισμός Thermotronic, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού με λειτουργία μνήμης, πανοραμική οροφή, Keyless Go, Bluetooth, ασύρματη φόρτιση, ηχοσύστημα Advanced Sound System Burmester Surround, κάμερα 360° και το πακέτο παρκαρίσματος. Για όποιον ενδιαφέρεται όπως αναφέραμε αρχικά θα υπάρχει μόνο η έκδοση EQA 250, η οποία κοστολογείται στα 49.950€. Τέλος, αν κάποιος χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα “Κινούμε Ηλεκτρικά” τότε η τελική τιμή πέφτει στα 43.600€.