Η BMW παρουσίασε τη νέα X7 συνεχίζοντας να δημιουργεί SUV, αφού η αγορά όσο περνάει ο καιρός όλο και γεμίζει από τέτοιου είδους μοντέλα. Το νέο μοντέλο έχει πολλά στοιχεία της γνωστής X5, όμως προσφέρει την άνεση και την πολυτέλεια της 7 Series. Η νέα X7 διακρίνεται αμέσως με τη γνωστή διπλή μάσκα, η οποία όμως είναι μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED και μπορούν να φωτίσουν μέχρι και 600 μέτρα, ενώ αμέσως φαίνεται το πόσο μεγάλη είναι, αφού φτάνει τα 5,15 μέτρα μήκος, τα 1,99 μέτρα πλάτος και τα 1,80 μέτρα μέτρα ύψος.

Το μεταξόνιο φτάνει τα 3,1 μέτρα δείχνοντας το πόση άνεση έχουν στο εσωτερικό οι επιβάτες, εφόσον υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 2.320 κιλά. Στο πίσω μέρος τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα φωτιστικά σώματα, όπου με την αεροτομή οροφής και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης κάνουν τη νέα X7 πιο επιθετική και εντυπωσιακή. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, 21” και 22” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Όπως αναφέραμε στο εσωτερικό υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων όπου μπορούν να φιλοξενήσουν 6 επιβάτες. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων συνδυάζεται με την οθόνη αφής μεγέθους 12,3”, που παρέχει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τετραζωνικό σύστημα κλιματισμού, η ηλιοροφή και το ηχοσύστημα των 1.500 Watt με τα 20 ηχεία, κάνουν ακόμη πιο ευχάριστη τη διαμονή των επιβατών. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 326 λίτρα, μπορεί όμως να μεγαλώσει στα 750 λίτρα αν πέσει η τελευταία σειρά καθισμάτων ή τα 2.120 λίτρα αν πέσουν τα τέσσερα από τα 6 καθίσματα.

Η νέα BMW X7 διαθέτει όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπου μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα Traffic Jam Assistant, Lane Keeping Assistant, Steering Assistant, Lane Control Assistant και Automatic Speed Limit Assist. Επιπλέον, περιλαμβάνεται το Integral Active Steering και η αερανάρτηση, η οποία παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό.

Μηχανικά η νέα BMW X7 διαθέτει δύο εκδόσεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι η xDrive40i, με τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης xDrive50i είναι αυτή με τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 462 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 66,2 κιλά.

Από πλευράς πετρελαίου η βασική έκδοση xDrive30d περιλαμβάνεται από τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 63,2 κιλά. Για όσους δεν αρκούνται σε αυτό υπάρχει και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση M50d με τον ίδιο κινητήρα, αλλά τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 400 ίππους και η μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 77,4 κιλά. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με τον 8τάχυτο Steptronic αυτόματο κιβώτιο της γερμανικής φίρμας.

Το νέο μοντέλο της γερμανική φίρμας είναι το μεγαλύτερο της σειράς X, μέχρι στιγμής και ο στόχος είναι να κερδίσει την πρωτοπορία στην κατηγορία του στη Μέση Ανατολή, στις Η.Π.Α., την Κίνα και τη Ρωσία. Η κατασκευή της θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας στις Η.Π.Α. Η πρώτη επίσημη παρουσία της νέας BMW X7 αναμένεται να γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Los Angeles στο τέλος Νοεμβρίου. Η διάθεση της αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2019, όπου αναμένεται να μάθουμε και τις τιμές.