Η νέα BMW X2 παρουσιάστηκε με τους Γερμανούς να δείχνουν πως θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα που γνωρίζουμε. Το Coupe SUV ανήκει στην Premium Compact κατηγορία και υπόσχεται ασφάλεια, άνεση, δύναμη και ταχύτητα. Παράλληλα, με τη νέα X2 παρουσιάστηκε και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση iX2. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,55 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,59 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,69 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως είναι μεγαλύτερη κατά 194 χιλιοστά, είναι πιο πλατιά κατά 21 χιλιοστά και πιο ψηλή κατά 64 χιλιοστά.

Εξωτερικά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχουν τα νέα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας, καθώς και η μεγάλη διπλή μαύρη μάσκα. Οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν μια πιο επιθετική μορφή. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η λεπτή αεροτομή. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 13 χρώματα συμπεριλαμβανομένου και του νέου Fire Red Metallic. Παράλληλα, υπάρχουν και οι εκδόσεις με τα λογότυπα “M”, όπου συνδυάζονται με τα M High-Gloss Shadowline, τα φωτιστικά σώματα φώτα M Shadowline, την πίσω αεροτομή M και το σύστημα πέδησης M Sport με τις κόκκινες δαγκάνες. Επιπλέον, υπάρχουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18”, 19”, 20” και 21”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό αμέσως ξεχωρίζουν τα σπορ δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα με τις λευκές και κόκκινες ραφές, τα οποία διαθέτουν ηλεκτρική ρύθμιση, λειτουργία μνήμης, οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ. Παράλληλα, υπάρχει το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου, ενώ απουσιάζει ο κλασσικός επιλογέας ταχυτήτων, αφού στη θέση του υπάρχει το κουμπί του αυτόματου κιβωτίου. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,25” και μια αφής μεγέθους 10,7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας BMW Operating System 9 κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών είναι 560 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.470 λίτρα. Για την iX2 είναι από 525 έως 1.400 λίτρα.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης, ένας πετρελαίου και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η βασική έκδοση βενζίνης X2 sDrive20i αποτελείται από το ήπιο υβριδικό σύστημα με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 170 ίππους (156+19) και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 148 γρ/χλμ.

Παράλληλα, υπάρχει και η ισχυρή έκδοση X2 M35i xDrive, η οποία τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ στην ευρωπαϊκή αγορά να φτάνει τους 300 ίππους, ενώ στην Αμερική θα φτάνει τους 317 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,4”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει η έκδοση X2 sDrive18d, η οποία αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,7 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 145 γρ/χλμ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Για όσους θέλουν θα υπάρχει και η iX2 xDrive30, η οποία αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 313 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία κυμαίνεται ανάλογα τη χρήση από 417 έως 449 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 64,8 kWh μπορεί να φορτίσει με τον ταχυφορτιστή των 130 kW, από το 10% έως 80% σε 29’, ενώ μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 120 χιλιόμετρα σε μόλις 10’.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, θερμαινόμενο τιμόνι, πανοραμική ηλιοροφή, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, τέσσερις θύρες USB-C, πρίζα 12 Volt και το ηχοσύστημα της Harman Kardon με τα 12 ηχεία συνολικής ισχύς 205 Watt. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Steering Assistant, Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation, Speed Limit Info, λειτουργία προειδοποίησης εξόδου, head-up display, Parking Assistant με Reversing Assist Camera και Reversing Assistant, Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και Remote Theft Recorder.

Στη νέα BMW X2 υπάρχει το σύστημα ελέγχου ολίσθησης τροχών (ARB) με ενσωματωμένο αισθητήρα στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα βοηθώντας τόσο τα επίπεδα πρόσφυσης, όσο και στην ευστάθεια. Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα πέδησης και τα αμορτισέρ παθητικού τύπου στον εμπρός άξονα, που ρυθμίζουν διαρκώς την απόσβεσή τους. Παράλληλα, υπάρχει και η προαιρετική προσαρμοζόμενη ανάρτηση M, η οποία συνδυάζει τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι μειωμένη κατά 15 χιλιοστά.

Οι νέες BMW X2 και iX2 θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW που βρίσκεται στο Regensburg της Γερμανίας. Οι πληροφορίες θέλουν στο ίδιο εργοστάσιο να κατασκευάζονται και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Σίγουρα, η νέα BMW X2, όσο και η iX2 θέλουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στους υποψήφιους αγοραστές. Από τα παραπάνω φαίνεται πως τα καταφέρνουν, αφού και ταχύτητα έχει και δύναμη και άνεση, αλλά και μέγιστη ασφάλεια.