Στις αρχές Νοεμβρίου η BMW είχε ανακοινώσει την τιμή της νέας M2 (BMW M2 Τιμή). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής φίρμας στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της στην ελληνική αγορά, με την τελική τιμή να είναι ελαφρώς μειωμένη από αυτήν που είχε οριστεί αρχικά.

Για όσους δε θυμούνται το Sports Car της BMW τροφοδοτείται από τον 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 460 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 56 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο M Steptronic των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, υπάρχουν και τα paddle shift στο τιμόνι για ακόμη πιο γρήγορες αλλαγές. Για όσους θέλουν υπάρχει και το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων για πιο συναρπαστική εμπειρία.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,1” με αυτόματο κιβώτιο και σε 4,3” με το μηχανικό κιβώτιο, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Πάντως η τελική ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί με το προαιρετικό M Driver’s Package φτάνοντας τα 285 χλμ/ώρα. Παράλληλα στο κιβώτιο ταχυτήτων υπάρχει το σύστημα Gear Shift Assistant, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει σύστημα εμπλοκής με βάση την ταχύτητα εξασφαλίζοντας την αποφυγή ολίσθησης στα κατεβάσματα κατά το φρενάρισμα στις στροφές.

Για όσους ενδιαφέρονται η τιμή της νέας BMW M2 στην ελληνική αγορά κοστολογείται στα 92.000€ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, ενώ αυτή με το χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 92.695€. Τέλος, για όσους θέλουν το προαιρετικό M Driver’s Package, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το κόστος φτάνει τα 2.591€, με την τελική τιμή να φτάνει τα 94.591€ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και τα 95.286€ για την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων.