Η Mercedes παρουσίασε τη νέα AMG CLA 35 Shooting Brake, που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεν έχει μεγάλες διαφορές από τις AMG A35, AMG A35 Sedan και AMG CLA35. Η μπροστινή όψη είναι ίδια ακριβώς, με τη διπλή αλουμινένια γραμμή που βρίσκεται αριστερά και δεξιά και ενώνεται με το μεγάλο σήμα της γερμανικής φίρμας στο κέντρο της μάσκας.

Οι νευρώσεις στο καπό και τα LED φωτιστικά σώματα την κάνουν πιο επιθετική, ενώ απουσιάζουν όπως και στα άλλα μοντέλα οι προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Προαιρετικά υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Στο εσωτερικό όπως και στα άλλα μοντέλα της γερμανικής φίρμας ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες, μια με τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Το δερμάτινο τιμόνι με τις τέσσερις ακτίνες και τα χειριστήρια, μαζί με τον επιλογέα ταχυτήτων και φυσικά τα δερμάτινα καθίσματα ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, όπως κάνει η Mercedes σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

Μηχανικά η νέα AMG CLA 35 Shooting Brake τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 7,5 χλμ/ώρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 171 γρ/χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του 5 προγράμματα οδήγησης τα οποία είναι τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual. Βελτιωμένα είναι τα φρένα για καλύτερη απόκριση όταν και όπου χρειαστεί, με τους δίσκους 350 χιλιοστών εμπρός και 330 πίσω. Οι δαγκάνες είναι βαμμένες σε ασημί χρώμα με το λογότυπο AMG να διακρίνεται με μαύρα γράμματα.

Η Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake είναι σίγουρο πως θα εξιτάρει περισσότερο τους οικογενειάρχες, αφού το μεγάλο μήκος και οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να χωρέσουν άνετα μέσα τα πράγματα μιας πενταμελούς οικογένειας. Φυσικά, για επιδόσεις και ασφάλεια δε χωράει συζήτηση. Η επιλογή δική σας.