Κάποιοι από εμάς λατρεύουν τις μινιατούρες αυτοκινήτων και κάνουν συλλογή έχοντας στη διάθεση τους μερικά πολύ καλά μοντέλα αυτοκίνητων σε μικρογραφία. Η Bentley δημιούργησε μια Continental GT δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θέλει να την αποκτήσει για τη συλλογή του και όχι μόνο.

Το μοντέλο είναι σε κλίμακα 1/8 και έχει μήκος 78 εκατοστά, πλάτος 40 εκατοστά και ύψος 24,4 εκατοστά. Στο εσωτερικό μπορεί να διακρίνει κανείς τις ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλό, τις βελούδινες ταπετσαρίες, ακόμα και την πολυτελή ραφή που βρίσκεται στη δερμάτινη επένδυση του τιμονιού. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο πελάτης μπορεί να επιλέξει διάφορους χρωματισμούς για το εξωτερικό, τις δαγκάνες των φρένων, τους τροχούς και τη γρίλια μπροστά.

Για να συναρμολογηθεί μια Bentley Continental GT χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες, αφού υπάρχουν περισσότερα από 1.000 μεμονωμένα κομμάτια για την κατασκευή της. Όσο για την τιμή; Η μινιατούρα 1/8 Bentley Continental GT κοστίζει 7.750€. Βέβαια, για όσους βρίσκουν υπερβολική την τιμή αγοράς, αλλά θέλουν το συγκεκριμένο μοντέλο μπορούν να το βρουν σε διαστάσεις 1/43 και 1/64, με τις τιμές να είναι 94€ και 13€ αντίστοιχα.