Το Ford Focus το γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά. Το μεσαίο μοντέλο είναι αρκετά δημοφιλής και πολύ το προτιμούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Όλα αυτά βεβαία είναι γνωστά. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι η δημιουργία ενός μοναδικού Ford Focus Speedster. Πώς όμως μπορεί να έγινε αυτό;

Με τις απαραίτητες εργασίες και τις γνώσεις μιας ρώσικης εταιρείας με την ονομασία Ford Market που ειδικεύεται στα Ford. Η βάση για να δημιουργηθεί το μοναδικό μοντέλο ήταν ένα Focus της προηγούμενης γενιάς, το οποίο βρέθηκε χωρίς την οροφή και τις κολώνες. Φυσικά, έγιναν και όλες οι απαραίτητες εργασίες για να εξαφανιστούν οι πίσω θέσεις, ενώ ενισχύθηκε το πάτωμα του αυτοκινήτου.

Το Focus Speedster περιλαμβάνει προφυλακτήρες από την έκδοση ST, αερανάρτηση, ενώ υπάρχουν αναβαθμισμένα φρένα και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα και ότι ακριβώς χρειάζεται ο οδηγός για να γνωρίζει την κατάσταση του αυτοκινήτου. Δυστυχώς από μηχανικής πλευράς δε διέρρευσε καμία πληροφορία. Μπορεί να είναι ένα και μοναδικό το Ford Focus Speedster, αλλά σίγουρα θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση αν έμπαινε ένα τέτοιο Ford στην παραγωγή.