Μια νέα ομάδα θα υπάρχει από το επόμενο πρωτάθλημα στη Formula e. Πρόκειται για τη McLaren Racing, η οποία επιβεβαίωσε μέσω της Formula e πως θα βρίσκεται από το 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η βρετανική ομάδα είχε δεσμευτεί πως θα πάρει μέρος στη Formula e εξελίσσοντας την τρίτη γενιά κινητήρων που θα παρουσιαστούν το συντομότερο δυνατό. Αυτό αναμένεται να κάνει τα μονοθέσια βιώσιμα, ταχύτερα και πιο αποδοτικά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως για να εισέλθει η McLaren στη Formula e θα υπάρξει η εξαγορά της Mercedes-EQ Formula e Team, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος, μετά από συμφωνία μεταξύ της McLaren Racing και της Mercedes-Benz. Ο Ian James θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας, επιτρέποντας μια ομαλή μετάβαση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σίγουρα, η αλλαγή αυτή είναι μεγάλη, αφού πλέον η Mercedes δείχνει να εγκαταλείπει ένα κομμάτι από τη Formula e, όμως δε θα σταματήσει την εξέλιξη, αφού όπως φαίνεται θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη βρετανική ομάδα προσπαθώντας να την ισχυροποιήσει σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Formula e.