Όλες οι εκδόσεις M της BMW όπως γνωρίζουμε όλοι προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Αυτή τη φορά η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την πιο ισχυρή εργοστασιακή M που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη BMW XM Label Red, η οποία εκτός από το V8 κινητήρα βενζίνης διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα. Το Plug-in Hybrid μοντέλο υπόσχεται ταχύτητα, δύναμη και φυσικά απόλυτη ασφάλεια.

Εξωτερικά το νέο SUV διαθέτει τη γνωστή διπλή μάσκα της BMW, η οποία περιστοιχίζεται από το έντονο κόκκινο χρώμα. Τα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό την κάνουν να φαίνεται πιο άγρια, ενώ ο προφυλακτήρας είναι πιο ογκώδης. Στα πλαϊνά ξεχωρίζει η κόκκινη λωρίδα που βρίσκεται στο ύψος των παραθύρων καλύπτοντας όλο το μήκος και πλάτος, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Οι κόκκινες λεπτομέρειες συνεχίζουν να υπάρχουν και στο πίσω μέρος, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται από τις κοκκινόμαυρες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου μεγέθους 21”. Οι χρωματισμοί της BMW XM Label Red είναι 9 συνολικά, από τις οποίες οι 8 είναι μεταλλικές. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 50 ειδικές βαφές BMW Individual, οι οποίες περιλαμβάνουν τις νέες BMW Individual Urban Green, BMW Individual Petrol Mica Metallic, BMW Individual Anglesey Green Metallic και BMW Individual Sepia Metallic.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα κόκκινα-μαύρα δερμάτινα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών M, με τις κόκκινες ραφές. Επιπλέον, υπάρχει η μεγάλη κυρτή οθόνη, η οποία χωρίζεται σε δύο κομμάτια, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, υπάρχει και η head-up display οθόνη για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Οι κόκκινες πινελιές συνεχίζονται και εδώ, αφού βρίσκονται στους αεραγωγούς και στο ταμπλό.

Ο οδηγός μέσω του κουμπιού Setaup M Hybrid μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο προφίλ για το σύστημα κίνησης, του πλαισίου, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης και το M xDrive, ενώ ρυθμίζει και το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Πίσω από το τιμόνι βρίσκονται τα paddle shift για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ υπάρχει και το Boost Mode στο αριστερό χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων.

Μηχανικά η νέα BMW XM Label Red τροφοδοτείται από το V8 TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 585 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 76,4 κιλά και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 197 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 28,5 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων αγγίζει τους 748 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 101,9 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 1,7 λίτρων/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 39 γρ/χλμ.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για 500 τυχερούς που θα επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο M Driver’s Package η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων M Steptronic, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος M xDrive. Μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα η μέγιστη αυτονομία κυμαίνεται από 75 έως 83 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Για μια πλήρη φόρτιση με τον φορτιστή AC των 7,4 kW απαιτούνται 4:25’.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει ρυθμιστεί για να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, ενώ όταν ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα 4WD Sport, τότε αυτό γίνεται ακόμη πιο αισθητό. Επιπλέον, το πρόγραμμα 4WD Sand είναι σχεδιασμένο για να οδηγήσει κάποιος σε αμμόλοφους ή αντίστοιχες δύσκολες επιφάνειες. Παράλληλα, υπάρχει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, καθώς και η προσαρμοζόμενη M Professional ανάρτηση, με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τις ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς. Προσεγμένο είναι και το σύστημα πέδησης M Sport, το οποίο περιλαμβάνει τα φρένα με τις 6πίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και τις μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες πίσω.

Για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή, αφού η παραγωγή της νέας BMW XM Label Red αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο στις Η.Π.Α. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η BMW XM Label Red με το χρώμα Individual Frozen Carbon Black Metallic θα κυκλοφορήσει σε μόλις 500 κομμάτια και αναμένεται να γίνει ανάρπαστη. Όσο για την τιμή; Είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσει τα 187.450€ που κοστίζει η XM στη χώρα μας.