Η Alfa Romeo δημιούργησε δύο πολύ ισχυρές Giulia για να γιορτάσει τα 110 χρόνια της ιστορίας της. Οι νέες Giulia GTA και GTAm είναι η αφορμή για την επαναφορά των μοντέλων GTA (Gran Turismo Alleggerita) που εδώ και 18 χρόνια λείπουν από τις εκδόσεις της ιταλικής φίρμας. Ουσιαστικά πρόκειται για τις πιο δυνατές Giulia που έχουν κατασκευαστεί, αφού ξεπερνούν ακόμα και την Quadrifoglio.

Εξωτερικά οι αλλαγές σε σχέση με την απλή Giulia εστιάζονται στους νέους προφυλακτήρες, στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, στα φουσκωμένα φτερά, στις πλαϊνές ποδιές, στα σκούρα φωτιστικά σώματα, στο διαχύτη, στη νέα αεροτομή και στη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, την κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο άγρια.   

Οι Ιταλοί βελτίωσαν τις Giulia GTA και GTAm με νέα ελατήρια και νέα αμορτισέρ, ενώ για την εξάτμιση υπεύθυνη είναι η Akrapovic, η οποία κατασκευάστηκε από τιτάνιο και έχει τοποθετηθεί στο κέντρο. Αυτό όμως που θέλει να κερδίσει το στοίχημα είναι η GTAm, η οποία είναι κατασκευασμένη για πίστα, αλλά να μπορεί να κινείται καθημερινά στους δρόμους. Στη GTAm έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, με τη θέση τους να έχει πάρει το roll cage, ενώ τα καθίσματα είναι bucket.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και φυσικά τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara που έχουν στα προσκέφαλα την επιγραφή GTAm. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τα λευκά όργανα και τις λευκές βελόνες, ενώ υπάρχει η ψηφιακή οθόνη ανάμεσα σε ταχύμετρο και στροφόμετρο, καθώς και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 Bi-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 540 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 61,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,6” και αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση του βάρος του αμαξώματος που φτάνει τα 1.520 κιλά.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν και να μιλήσουν με την ιταλική φίρμα, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 500 κομμάτια με το κάθε αυτοκίνητο να διαθέτει ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του. Επιπλέον, αυτοί που θα την αποκτήσουν θα λάβουν από την Alfa Romeo ένα σεμινάριο οδήγησης μαζί με ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο που θα περιλαμβάνει κράνος, αγωνιστική στολή, γάντια και παπούτσια.