Η Hyundai Motor είναι μια εταιρεία που έχει επενδύσει στα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Οι Κορεάτες θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος καιρός να προχωρήσουν στην παρουσίαση του οχήματος υδρογόνου επόμενης γενιάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η προηγμένη τεχνολογία κυψελών καυσίμου ενισχύει την εμβέλεια, την απόδοση και την ανθεκτικότητα, ενώ ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη φύση.

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ, παρουσιάστηκε κατά μεγάλο ποσοστό η έκδοση που αναμένεται να βγει στην παραγωγή, αποκαλύπτοντας το φουτουριστικό σχέδιο του νέου οχήματος. Αν και αναμένεται το επίσημο λανάρισμα στις αρχές του επόμενου έτους οι Κορεάτες δεσμευτήκαν και αποκάλυψαν σχεδόν το μοντέλο που θα δούμε στην αγορά.

Το νέο όχημα στηρίζεται στο σύστημα κυψελών καυσίμου τέταρτης γενιάς κάνοντας τους ιθύνοντες της εταιρείας να πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν ψηλά στις πωλήσεις, αλλά και στην εκτίμηση του κοινού με το νέο SUV. Το νέο μοντέλο αναπτύχθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες που επικεντρώνονται στην αποδοτικότητα του συστήματος κυψελών καυσίμου, στην απόδοση, στην αντοχή και στην πυκνότητα αποθήκευσης δεξαμενών. Το νέο SUV διαθέτει επίπεδο απόδοσης 60%, αυξημένο κατά 9% από το 55,3% του ix35.

Έτσι με ένα μόνο γέμισμα θα μπορεί να διανύσει περίπου 580 χιλιόμετρα. Η μέγιστη απόδοση του νέου μοντέλου ενισχύεται κατά 20% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, με την ισχύ να ανεβαίνει εντυπωσιακά και να φτάνει τους 163 ίππους. Για να διανυθούν αυτά τα χιλιόμετρα υπάρχουν τρεις δεξαμενές ίσου μεγέθους. Με τη χρήση τεχνολογίας εξαιρετικά ανθεκτικών καταλυτών, το νέο SUV με υδρογόνο εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη μακροζωία από τον προκάτοχό του.

Ένα άλλο μέρος του σχεδίου είναι η ανάπτυξη παραλλαγών προσθιοκίνησης και τετρακίνησης, έτσι ώστε να κωλυθούν όλα τα μεγέθη των υποψήφιων αγοραστών. Η Hyundai Motor θα αποκαλύψει το νέο SUV υδρογόνου στις αρχές του επόμενου έτους στην Κορέα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη. Επιπλέον οι Κορεάτες θέλουν να πλασάρουν το νέο τους όχημα που πιστεύουν ότι θα αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης σε χώρες υψηλής ανάπτυξης όπως είναι η Κίνα. Εμείς αναμένουμε περισσότερα στοιχεία για το νέο υδρογονοκίνητο SUV της Hyundai αφού το μόνο που προκαλεί είναι ενδιαφέρον.