Η Huawei είναι μια κινέζικη πολυεθνική εταιρεία που τη γνωρίζουμε κυρίως από τα κινητά τηλέφωνα. Οι Κινέζοι όμως αποφάσισαν να επεκταθούν και στην αυτοκίνηση δημιουργώντας ένα νέο SUV υβριδικό μοντέλο με την ονομασία Seres SF5. Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4,70 μέτρα, το πλάτος τα 1,93 μέτρα, το ύψος τα 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,87 μέτρα.

Εξωτερικά όπως φαίνεται διατηρεί μια ανοιχτή μάσκα για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα, ενώ το σήμα της εταιρείας βρίσκεται στο καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι μαζί με τα LED φώτα ημέρας, τα οποία επεκτείνονται έως τον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη.

Φυσικά, η Huawei γνωρίζει πολύ καλά από τεχνολογία και έτσι το εσωτερικό του Seres SF5 είναι όσο πιο σύγχρονο γίνεται. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η τεράστια κάθετη οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχει και η ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων. Όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχουν τα συστήματα Apple CarPlay, Android Auto, Alexa, αλλά και Wi-Fi για τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα δερμάτινα θερμαινόμενα και με λειτουργία μασάζ κόκκινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με τις δύο ακτίνες και τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχει και το ηχοσύστημα με τα 11 ηχεία και τα δύο Subwoofer.

Μηχανικά το Huawei Seres SF5 τροφοδοτείται από τον 4κύλιδνρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 551 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 83,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα μπορεί να διανύσει μια απόσταση 180 χιλιομέτρων. Η συνολική αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, αναμενόμενο ήταν ότι θα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, όπως αυτόματο φρενάρισμα, ενεργό Cruise Control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, ενώ υπάρχουν κάμερες και ραντάρ με υπερήχους για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το νέο Huawei Seres SF5 δε γνωρίζουμε αν είναι ικανό να σταθεί σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία όπως είναι τα SUV, όμως με την τιμή στη βασική έκδοση να βρίσκεται κοντά στα 28.000€ και τις ακριβότερης στα 32.000€, ίσως και να τα καταφέρει.