Λίγο πριν το προτελευταίο Grand Prix της φετινής χρονιάς στη Βραζιλία, η F1 ανακοίνωσε πως το 2020 θα διεξαχθεί στην πόλη Ανόι το GP του Βιετνάμ. Η νέα είσοδος με την πρωτεύουσα του Βιετνάμ μεγαλώνει τον αριθμό των αγώνων στην Ασία και Liberty Media θεωρεί πως και αυτό μπορεί να καθιερωθεί στην F1 όπως αυτά της Σιγκαπούρης, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Το νέο GP θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2020 με το μήκος της διαδρομής να είναι 5.565 χιλιόμετρα και θα γίνει με τη στενή συνεργασία του Δήμου του Ανόι. Ο αγώνας θα γίνει σε δρόμους της πόλης και όπως φαίνεται θα υπάρξει μια πολυετής συνεργασία μεταξύ F1 και Vingroup.

Ο Chase Carey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 δήλωσε “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Ανόι θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix της Formula 1. Από τότε που συμμετείχαμε σε αυτό το άθλημα το 2017, μιλήσαμε για την ανάπτυξη με νέες πόλεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ στο Ανόι, μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με μια τόσο πλούσια ιστορία και ένα απίστευτο μέλλον μπροστά της”.

Από την άλλη πλευρά ο Nguyen Duc Chung, Πρόεδρος της πόλης του Ανόι δήλωσε “Είμαστε υπερήφανοι που θα φιλοξενούμε το Grand Prix της Formula 1 και με αυτό τον τρόπο θα προβάλλουμε την πόλη του Ανόι στον κόσμο, η οποία συνδυάζει την αρχαία και τη σύγχρονη ομορφιά. Είναι μια ακόμη απόδειξη της ικανότητας του Βιετνάμ ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο να φιλοξενεί εκδηλώσεις σε παγκόσμια κλίμακα και να προσελκύει τουρισμό στη χώρα”.