Δυο μήνες μετά την παρουσίασή του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο Audi R8 LMS απέδειξε ότι οι Γερμανοί στην κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων είναι πάντα πρωτοπόροι. Το R8 LMS σημείωσε μια πολύ σημαντική νίκη στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Ο Christopher Mies, ο Nico Muller, ο Edward Sandstrom και ο Laurens Vanthoor οδήγησαν τους 156 γύρους, τερματίζοντας 40” μπροστά από τη δεύτερη BMW Z4 GT3.

audi r8 lms 2Η νίκη του R8 LMS ήταν πολύ σημαντική για την κατασκευάστρια εταιρεία, αφού ο φετινός αγώνας ήταν από τους πιο ενδιαφέροντες στην ιστορία των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικό είναι πως στον 24ωρο αγώνα η πρώτη θέση άλλαξε χέρια 35 φορές, κάτι που είχε να συμβεί από το 1970. Στα μισά του αγώνα  η BMW Z4 GT3 των Luhr, Martin, Palttala και Westbrook είχε την πρωτοπορία και φαινόταν πως θα ήταν αυτή η νικήτρια, όμως η Audi μετά το pit stop άλλαξε τη ροή του αγώνα, παίρνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη.

Το έτερο R8 του αγώνα με τους Christopher Haase, Christian Mamerow, Rene Rast και Marcus Winkelhock αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από ένα ατύχημα που είχε την ώρα που οδηγούσε ο Mamerow, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Η επιτυχία για την Audi στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring ήταν πάρα πολύ σημαντική, αφού απέδειξε για άλλη μια φορά πως τους αγώνες αντοχής οι κινητήρες της υπομένουν τόσο την πίεση, όσο και τη φθορά. Η νίκη αυτή δίνει το έναυσμα στο να επικεντρωθούν στις δοκιμές για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, προκειμένου να επιτύχουν μια ακόμα πρώτη θέση.