Η επετειακή Mercedes-AMG A35 Edition 55

Η AMG συμπληρώνει φέτος τα 55 χρόνια ζωής και για αυτό το λόγο δημιούργησε μια επετειακή έκδοση με την ονομασία Edition 55, για την AMG A35. Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται σε δύο χρώματα που είναι τα Cosmos Black Metallic και Digital White Metallic, ενώ διαθέτει λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικά βοηθήματα, νέες εισαγωγές αέρα, διαχύτη, μαύρη πίσω αεροτομή και τη νέα διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket δερμάτινα κοκκινό-μαύρα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Οι κόκκινες λεπτομέρειες συνεχίζονται και στα πλαϊνά των θυρών, ενώ οι λεπτομέρειες αλουμινίου υπάρχουν στους αεραγωγούς και σε άλλα μέρη του εσωτερικού. Επιπλέον, υπάρχουν και τα λογότυπα Edition 55 που προδίδουν για πια έκδοση πρόκειται.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από καπό παραμένει ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται η νέα Mercedes-AMG A35 Edition 55 προσφέρεται με την πλουσιότερη έκδοση εξοπλισμού που διαθέτουν οι Γερμανοί. Η τιμή της AMG A35 στη χώρα μας είναι στα 60.850€, ενώ όποιος θέλει να αποκτήσει την AMG A35 Edition 55 θα πρέπει να πληρώσει 12.614€ παραπάνω, αφού το κόστος της ανεβαίνει στα 73.464€. Σίγουρα, για την ελληνική αγορά είναι αρκετά τα χρήματα, όμως όποιος την αποκτήσει θα την απολαύσει με το παραπάνω.