Η επετειακή Aston Martin Valour

Η Aston Martin συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής και εντυπωσιάζει με τη νέα επετειακή Valour. Το νέο Supercar θέλει να ταράξει τα νερά, όμως όπως φαίνεται και από την κατασκευή δεν ξεφεύγει από τα στάνταρ που έχουν οι Βρετανοί. Μπροστά υπάρχει η κλασσική μάσκα της Aston Martin, με τα LED φωτιστικά σώματα. Ο μεγάλος αεραγωγός στο καπό αλλάζει λίγο τα δεδομένα που γνωρίζουμε, ενώ στο πίσω μέρος έχει κάποιες αλλαγές, που εστιάζονται στα LED φωτιστικά σώματα και στην τριπλή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται στο κέντρο. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με ελαστικά Michelin Pilot Sport S 5, διαστάσεων 275/35 μπροστά και 325/30 πίσω.

Στο εσωτερικό και εδώ υπάρχουν κάποιες διαφορές. Τα bucket καθίσματα ουσιαστικά δένουν τον οδηγό για να οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο επιλογέας ταχυτήτων που είναι διάφανος και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και η ρύθμιση του κλιματισμού κάνουν τη ζωή του οδηγού ακόμη πιο εύκολη.

Μηχανικά η νέα Valour τροφοδοτείται από το V12 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 715 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 76,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, υπάρχουν τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, το νέο σετ ρυθμίσεων για το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα με κεραμικούς δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και 360 χιλιοστών πίσω.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως η βρετανική φίρμα αποκάλυψε πως θα κυκλοφορήσουν μόλις 110 Valour, οι οποίες όπως είναι αναμενόμενο θα γίνουν ανάρπαστες. Όσο για την τιμή; Η κάθε μια που θα είναι ξεχωριστή από τις 110 θα κοστολογείται από 1.200.000€ έως 1.800.000€, ανάλογα το τι θα επιλέξει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής. Σίγουρα, τα ποσά είναι απλησίαστα, αλλά αυτοί που θα την αποκτήσουν θα έχουν ήδη στα χέρια τους ένα συλλεκτικό μοντέλο, το οποίο αργότερα σε μεταπώληση ίσως να ξεπεράσει και τα 2.500.000€.