Η Skoda αποκάλυψε μια νέα έκδοση της Octavia. Πρόκειται για τη Sportline, η οποία θέλει να τονίσει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, τονίζοντας τα μαύρα στοιχεία εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά. Εξωτερικά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες διαθέτει μαύρη μάσκα, ενώ επίσης μαύρα είναι το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τα καπάκια των καθρεπτών η πίσω πολύ λεπτή αεροτομή και φυσικά το λογότυπο Skoda, το οποίο είναι ολογράφως. Επιπλέον, υπάρχουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου Pulsar μεγέθους 17”, Vega 18” και Taurus 19”.

Στο εσωτερικό υπάρχει το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, όπως και τα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, τα οποία μπορούν και αναπνέουν χάρη στην επένδυση ThermoFlux. Επιπλέον, ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η θύρα USB-C που βρίσκεται στον εσωτερικό καθρέπτη. Το προαιρετικό DCC (Dynamic Chassis Control) προσφέρει 15 διαφορετικές ρυθμίσεις και προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά της απόσβεσης. Επιπλέον, υπάρχουν τα σύστημα προστασίας Crew Protect Assist με λειτουργία ανατροπής, Collision Avoidance Assist και Turn Assist, ενώ έχει προστεθεί και ο αερόσακος ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.

Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη και στην έκδοση Octavia Combi, αλλά και σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων, όπως βενζίνης, πετρελαίου, υβριδικά συστήματα και φυσικού αερίου. Μπορεί να μην έχει τεράστιες διαφορές και φυσικά καθόλου αλλαγές στο μηχανικό κομμάτι αλλά η έκδοση Sportline με τις μαύρες λεπτομέρειες είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη έκδοση. Βέβαια, όπως και να έχει η τελική επιλογή είναι δική σας.