Οι ειδικές εκδόσεις της SEAT πάντα είχαν ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά οι Ισπανοί προχώρησαν στην ειδική μαύρη έκδοση των Leon και Ateca. Το Ateca FR Black Edition έρχεται να ταράξει τα νερά με ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, ενώ το Leon TGI FR Black Matt Edition διαθέτει ένα σκούρο ανθρακί ματ χρώμα. Και τα δύο μοντέλα είναι βασισμένα στην έκδοση FR Sport, η οποία διαθέτει μαύρους εξωτερικούς καθρέπτες, ράγες οροφής και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” για το Ateca και 18” για το Leon.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα μαύρα ηλεκτρικά δερμάτινα καθίσματα, καθώς και η οθόνη αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Για όποιον θέλει υπάρχει και το Winter Pack, το οποίο περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα, πλήρεις LED φωτιστικά σώματα και LED προβολείς ομίχλης, καθώς και τη στάθμη του πλυστικού για τα τζάμια. Από πλευράς ασφάλειας υπάρχουν τα συστήματα ABS, TCS και ESC.

Μηχανικά το Ateca FR Black Edition προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Οι κινητήρες βενζίνης είναι οι γνωστοί TSI χωρητικότητας 1,5 και 2 λίτρων, με τους 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο δίλιτρος κινητήρας με τους 150 και τους 190 ίππους. Αντίθετα το Leon TGI FR Black Matt Edition τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης και φυσικού αερίου χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους.

Όσο για τις τιμές; Το Ateca FR Black Edition ξεκινά από 33.700€ και ανεβαίνει ανάλογα την έκδοση, ενώ το Leon TGI FR Black Matt Edition κοστίζει 27.130€ με το μηχανικό κιβώτιο, ενώ με το αυτόματο DSG ανεβαίνει στα 28.830€. Όποιο και να επιλέξει κάποιος από τα δύο είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει.