Μόλις ακούσει κάποιος για το Honda Civic Type R, το μυαλό του πηγαίνει σε άγριες και γρήγορες καταστάσεις. Οι Ιάπωνες προχώρησαν σε μια μικρή ανανέωση και το παρουσίασαν στο Tokyo Auto Salon που έγινε αυτές τις μέρες στην Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς οπτικά, εξωτερικά οι αλλαγές εστιάζονται στο μεγαλύτερο άνοιγμα της γρίλιας για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, αλλά και στο νέο χρώμα Boost Blue.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό διαφοροποιήσεις υπάρχουν στα σπορ δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, όπως και στο τιμόνι. Επιπλέον, διαφορετικός είναι ο μηχανικός επιλογέας ταχυτήτων των 6 σχέσεων. Πλέον το ανανεωμένο Honda Civic Type R διαθέτει το Active Sound System, καθώς και το πακέτο ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Honda Sensing.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές στο κομμάτι του κινητήρα, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο δίλιτρος κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Οι αλλαγές εντοπίζονται στα φρένα, όπου υπάρχουν νέοι δίσκοι και νέα τακάκια, αλλά και στα διαφορετικά αμορτισέρ για μεγαλύτερη άνεση και βελτιωμένη πρόσφυση.

Μπορεί οι Ιάπωνες να μην πείραξαν τον κινητήρα για να εξιτάρουν ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό, όμως ένα Civic Type R πάντα θα αποτελεί δέλεαρ για την απόκτηση του. Εμείς πάντως θα θέλαμε ένα. Εσείς;