Η Aston Martin με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής δημιούργησε δύο συλλεκτικές Zagato. Πρόκειται για τις Zagato Heritage Twins, οι οποίες βασίζονται στην πασίγνωστη Vantage V12 και θα είναι σε Coupe και Speedster μορφή. Το δύο νέα μοντέλα θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με το Speedster να μην έχει καθόλου οροφή για να εξοικονομήσει ακόμη περισσότερο βάρος.

Τα αυστηρά διθέσια μοντέλα είναι άκρως εντυπωσιακά με τους διπλούς αεραγωγούς στο καπό και τη μεγάλη μάσκα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος εντυπωσιάζει ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό υπάρχουν και εδώ κομμάτια από ανθρακονήματα, ενώ ξεχωρίζει το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και φυσικά τα δερμάτινα καθίσματα με τις κίτρινες ραφές, που ανεβάζουν αισθητά τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 517 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 58,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ/ώρα. Τέλος, η κίνηση να μεταφέρεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Τα δύο μοντέλα μπαίνουν άμεσα στην παραγωγή, αφού η ζήτηση είναι τεράστια. Δυστυχώς θα είναι για ελάχιστους, αφού Η Aston Martin Zagato Heritage Twins αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 38 κομμάτια, 19 Coupe και 19 Speedster. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι υποψήφιοι αγοραστές που έχουν κλείσει το αυτοκίνητο, μπορούν να παρακολουθήσουν εξ ολοκλήρου την κατασκευή του στο εργοστάσιο της R-Reforged που βρίσκεται στο Warwick της Μεγάλης Βρετανίας και έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τα νέα μοντέλα.