Η BMW παρουσίασε τη νέα X6, η οποία μπαίνει ολοταχώς στην τρίτη γενιά του μοντέλου. Το νέο γερμανικό μοντέλο πλέον βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR της BMW, την οποία γνωρίζουμε από το ήδη πετυχημένο X5. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,93 μέτρα, το πλάτος τα 2.00 μέτρα και το ύψος τα 1,69 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα τις κατηγορίας του αγγίζοντας τα 2,97 μέτρα.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από τις φωτογραφίες η νέα X6 διαθέτει τη νέα μεγάλη διπλή μάσκα, η οποία στις ασημένιες λεπτομέρειες είναι φωτιζόμενη. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας, οι νευρώσεις στο καπό, αλλά και ο αεροδυναμικός προφυλακτήρας με τα μεγάλα ανοίγματα θέλουν να δώσουν μια πιο άγρια μορφή. Η απουσία των προβόλων ομίχλης δίνει ακόμα περισσότερα ανοίγματα για την καλύτερη ροή του αέρα.

Στο πίσω μέρος η Coupe μορφή του μοντέλου είναι εμφανής, με τη λεπτή αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα, το διαχύτη με τον αεροδυναμικό προφυλακτήρα, αλλά και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία πλαισιώνεται από δύο κομμάτια αλουμινίου. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους από 19” έως 22”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό αυτό που τραβάει αμέσως τα βλέμματα είναι οι δύο οθόνες μεγέθους 12,3”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο κλιματισμός των τεσσάρων ζωνών και τα δερμάτινα κλιματιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, τα οποία συμπληρώνονται από το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια.

Το ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins διαθέτει 20 ηχεία, με τη συνολική ισχύ να είναι 1.500 Watt. Επιπλέον, για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων δύο οθόνες μεγέθους 10,2” και DVD Blu-Ray. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 580 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.530 λίτρα.

Μηχανικά η νέα X6 διαθέτει τέσσερις κινητήρες συνολικά δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι η xDrive 40i με τον 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππων και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται 5,5”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης είναι η xDrive M50i, με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 530 ίππων και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 76,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Από πλευράς πετρελαίου η βασική έκδοση είναι xDrive 30d, η οποία αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 63,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα. Η πιο ισχυρή επιλογή για το πετρέλαιο είναι η M50d, η οποία αποτελείται από τον 6κύλιδνρο Quad-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 77,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,2”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της BMW, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Πλούσια είναι τα συστήματα ασφαλείας με τη νέα X6 να διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενεργή M ανάρτηση, αερανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης, Active Roll Stabilization, σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης τυφλών σημείων, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα παρακολούθησης πεζών, αυτόματο σύστημα πέδησης και σύστημα Active Driving Assistant Professional.

Η νέα BMW X6 είναι ένα από τα μεγάλα SUV που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άνεση, πολυτέλεια, ταχύτητα και ασφάλεια. Φυσικά, όλες οι νέες τεχνολογίες το κάνουν ακόμη πιο ασφαλές, ενώ στα χέρια του οδηγού μπορεί να γίνει ένα ακριβό παιχνίδι. Μπορεί η τιμή της X6 να είναι υψηλή, αλλά στο βασικό εξοπλισμό προσφέρει ακόμα υψηλότερα στάνταρ. Η επιλογή είναι δική σας.