Η Honda μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Acura ανακοίνωσε την έλευση του νέου NSX. Το sport ιαπωνικό μοντέλο ξαναγεννιέται μετά από 10 χρόνια, όπου είχε σταματήσει η παραγωγή του δείχνοντας πως η Honda επιλέγει να γυρίσει στα μοντέλα που της έδιναν σιγουριά και μεγάλα νούμερα στις πωλήσεις. Έτσι 10 χρόνια μετά το νέο NSX έρχεται με σκοπό να ξαναβρεθεί στη θέση που του ανήκει. Τα αποκαλυπτήρια του νέου Acura NSX έγιναν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ πριν λίγες ημέρες δίνοντας μια άλλη αίσθηση στους επισκέπτες. Το μοντέλο παραγωγής παρουσιάστηκε με το κόκκινο χρώμα της φωτιάς δίνοντας την εντύπωση πως αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του.

acura nsx 3Η κατασκευή του είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4.47 μέτρα, το πλάτος τα 1,94 και το ύψος τα 1,21 κάτι το οποίο δείχνει την αεροδυναμική του, αφού είναι αρκετά χαμηλό. Η επιθετική σχεδίαση φαίνεται από τη πρώτη ματιά με τα μικρά LED φωτιστικά σώματα και τη χαμηλωμένο καπό. Τα πίσω φώτα περισσότερο θυμίζουν το αρχικό NSX με τους Ιάπωνες να λένε πως δημιουργήθηκαν έτσι για να αποτελέσουν κάτι σαν φόρο τιμής στο πρώτο μοντέλο του 1990.

Το αμάξωμα έχει βελτιωθεί αισθητά με τους νέους αεραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται στο εμπρόσθιο μέρος και στα φτερά προσφέροντας καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Φυσικά υπάρχει και η πίσω αεροτομή, η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμίνιου 19” εμπρός και 20” πίσω, διαστάσεις ελαστικών 245/35 και 295/30 πίσω. Φυσικά με όλα αυτά δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και ένα ισχυρό σύστημα πέδησης με κεραμικά φρένα, το οποίο αποτελείται από 6 πίστωνες δαγκάνες εμπρός και 4 πίστωνες πίσω.

acura nsx 4Το εσωτερικό του NSX μπορεί να υπερηφανεύεται για την εξαιρετική ορατότητα  και  την εργονομία που προσφέρει με τα κορυφαία καθίσματα με την εξαιρετική άνεση. Στο ταμπλό υπάρχει μια TFT οθόνη, η οποία αποτυπώνει όλα τα σημαντικά στοιχεία του αυτοκινήτου κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την διαμονή του οδηγού. Τα όργανα στο ταμπλό έχουν τοποθετηθεί χαμηλά για να παραμένει εξαιρετική η ορατότητα έξω από το αυτοκίνητο.

Τα συστήματα ασφαλείας δε θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο super car, με βασικότερο το σύστημα Super–Handling All–Wheel–Drive, το οποίο εξασφαλίζει την σταθερότητα στο όχημα. Τέσσερα επίπεδα οδήγησης μπορούν να συναρπάσουν τον οδηγό (Qiet, Sport, Sport+ και Track) προσφέροντας διαφορετικές εμπειρίες, αλλά ακόμα και μόνο με την ηλεκτροκίνηση μπορεί να προσφερθεί μια τελείως διαφορετική οδήγηση.

acura nsx 1Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι Ιάπωνες πρόκειται για ένα σπορ υβριδικό super car με το V6 twin–turbo κινητήρα, ο οποίος θα συνεργάζεται αναγκαστικά με ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη απόδοση να φτάνει περίπου τους 550 ίππους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αν και δε γνωρίζουμε, τη συνολική ισχύ του κινητήρα το νέο μοντέλο πιθανότατα να συνδυαστεί με τρείς ηλεκτροκινητήρες για μεγαλύτερη αυτονομία. Η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 9τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, προσφέροντας άνεση και ταχύτητα.

Το αμερικάνικο NSX θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη νέα μονάδα παραγωγής της Honda στο εργοστάσιο του Marysville, στο Οχάιο των Η.Π.Α., ενώ η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται τις παραγγελίες για το νέο NSX, από το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται μετά από αυτό αλλά και πριν το τελείωμα του 2015. Τέλος το ευρωπαϊκό μοντέλο, αναμένεται και αυτό να παρουσιαστεί σε κάποια από τις μεγάλες εκθέσεις μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Λίγη υπομονή λοιπόν για να απολαύσουμε το περίφημο δημιούργημα της Honda και στα μέρη μας.