Η Porsche Panamera Sport Turismo παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πριν 4,5 χρόνια είχαμε δει την πρώτη απόπειρα του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή. Ευτυχώς, η Panamera Sport Turismo μοιάζει πολύ στο αρχικό Concept μοντέλο και όχι μόνο προσθέτει εξαιρετικό στυλ στην οικογένεια της Panamera, αλλά υπόσχεται να είναι πιο πρακτικό από τα “αδέλφια” της.

Το βασικό σημείο διαφοράς μεταξύ αυτού του νέου μοντέλου και τη συνήθη Panamera είναι το Shooting Brake στυλ στην οροφή. Αυτό επιτρέπει έναν εντυπωσιακό χώρο αποσκευών χωρητικότητας 520 λίτρων στο πίσω μέρος, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.390 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Επιπλέον, η Panamera Sport Turismo γίνεται η πρώτη που διαθέτει καθίσματα για τρεις στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει αμέσως το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι της γερμανικής φίρμας, ενώ στον οδηγό παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από τη μεγάλη οθόνη αφής που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και συμπληρώνεται από τη δεύτερη οθόνη με το ταχύμετρο και το στροφόμετρο. Το αυτόματο κιβώτιο με τη δερμάτινη επένδυση, η οποία συμπληρώνεται στα καθίσματα με τις διακριτικές ραφές τονίζουν την πολυτέλεια της νέας Panamera Sport Turismo. Τέλος, στην μέση του ταμπλό υπάρχει και ένα αναλογικό ρολόι για να μη χάνεται η αίσθηση του χρόνου.

Όταν θα βρεθεί στις αγορές, θα προσφέρεται σε 5 διαφορετικές παραλλαγές, τις Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E – Hybrid και την Panamera Turbo Sport Turismo. Η Turbo έκδοση θα αποδίδει τον εντυπωσιακό αριθμό των 542 ίππων, κάνοντας το αυτοκίνητο ένα από τα ταχύτερα και πιο επιθυμητά Estates/Shooting Brakes στον κόσμο.

Όσο για τις τιμές; Στην αμερικάνικη αγορά αναμένεται να ξεκινούν από 96.200$ (90.000€) για την Panamera 4, ενώ η 4 E – Hybrid θα ανεβαίνει στα 104.000$ (97.000€). Η πιο γρήγορη 4S κοστολογείται 109.200$ (102.000€), ενώ η ναυαρχίδα της εταιρείας η Panamera Turbo Sport Turismo θα κοστίζει 154.000$ ή για εμάς στην Ευρώπη 143.500€.