Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Honda στη χώρα μας ανακοίνωσε πως το νέο HR-V e:HEV είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, με τιμές που κυμαίνονται από 32.500€ έως 38.500€, ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό. Το ιαπωνικό SUV μπήκε στην τρίτη γενιά του και είναι αποκλειστικά υβριδικό.

Στην ελληνική αγορά θα υπάρχει με τρεις εκδόσεις εξοπλισμού που είναι οι Elegance, Advance και Advance Style. Η εξωτερική εμφάνιση με τον Coupe σχεδιασμό θέλει να δώσει μια διαφορετική οπτική σε όσους σκέφτονται να το αποκτήσουν, αλλά κυρίως σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν να αγοράσουν.

Η Honda στο νέο μοντέλο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αεροδυναμική του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα μπροστά υπάρχει η αεροκουρτίνα στον προφυλακτήρα, ενώ τα σπόϊλερ και το αεροδυναμικό σχήμα στα φωτιστικά σώματα μειώνουν σημαντικά τους στροβιλισμούς. Επιπλέον, οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, μαζί με όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης.

Στο εσωτερικό τα δίχρωμα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Αυτό όμως που τραβάει τα βλέμματα είναι οι δυο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το νέο Honda HR-V e:HEV τροφοδοτείται από τον i-VTEC κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 131 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 25,7 κιλά. Τρία είναι τα προφίλ οδήγησης και είναι τα Eco, Normal και Sport, τα οποία ανάλογα την οδήγηση προσαρμόζονται αυτόματα, αλλά αν θέλει ο οδηγός μπορεί να διαλέξει ένα από τα τρία χειροκίνητα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπορούν να το παραγγείλουν, αφού επισκεφθούν μια αντιπροσωπεία της Honda, αλλά θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος Ιανουαρίου του 2022 όπου θα ξεκινήσουν και επίσημα οι πωλήσεις. Όσο για τις τιμές; Η έκδοση Elegance κοστολογείται στα 32.500€, η έκδοση Advance ανεβαίνει στα 35.300€, ενώ η ακριβότερη είναι η Advance Style, η οποία κοστολογείται στα 38.500€.

Οι τιμές του νέου Honda HR-V e:HEV

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
HR-V e:HEV Elegance1.50013132.500€
HR-V e:HEV Advance1.50013135.300€
HR-V e:HEV Advance Style1.50013138.500€