Η Mazda γιορτάζει τα 100 χρόνια και για αυτό το λόγo δημιούργησε μια ειδική έκδοση για το Mazda CX-5. Πρόκειται για το CX-5 Homura Special Edition, το οποίο θα διαθέτει μια νέα οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και την εφαρμογή MyMazda. Επιπλέον, προσφέρεται και η αναβαθμισμένη τεχνολογία Human Machine Interface (HMI) για μεγαλύτερη ευκολία, ηρεμία και ασφάλεια.

Φυσικά, βελτιώσεις υπάρχουν και για το μηχανικό κομμάτι, αφού έχουν μειωθεί και οι εκπομπές ρύπων. Η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού έχει βελτιωθεί, ενώ βελτιωμένη είναι και η απόκριση του αυτόματου κιβωτίου των 6 σχέσεων. Ο κινητήρας πετρελαίου Skyactiv-D χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τους 184 ίππους πλέον θα προσφέρεται και με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς.

Στο εσωτερικό εκτός της νέας οθόνης υπάρχουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, ενώ υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”. Τέλος, εκτός από την Homura Special Edition, θα υπάρχει και η 100th Anniversary Limited Edition, η οποία θα είναι με το χρώμα Snowflake White Pearlescent και θα διαθέτει και αυτή δερμάτινα καθίσματα.