Πριν λίγο καιρό η ιαπωνική Honda μέσω των μεγάλων στελεχών της είχε αποκαλύψει πως α επιχείρηση να μπει στο ρεκόρ Guinness ως το αυτοκίνητο με τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Η προσπάθεια θα γινόταν με το νέο Civic και πραγματικά οι Ιάπωνες έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, αφού το νέο ιαπωνικό μοντέλο θα μείνει στην ιστορία και στο ρεκόρ Guinness, αφού διένυσε 13.498 χιλιόμετρα με την μέση κατανάλωση να είναι μόλις 2,82 λίτρα/100χλμ.

honda civic tourer 2Η απόσταση έγινε σε 24 χώρες της Ε.Ε. και ολοκληρώθηκε σε 25 ημέρες, με οδηγούς δύο μέλη της ομάδας του τμήματος Ευρωπαϊκής Έρευνας & Εξέλιξης της Honda, τον Fergal McGrath και το Julian Warren. Το Honda Civic Tourer τον κινητήρα i-DTEC χωρητικότητας 1,6 λίτρων με το ανεφοδιασμό να γίνεται μόλις 9 φορές σε όλο το ταξίδι. Σύμφωνα με τα στοιχεία το συνολικό κόστος έφτασε τα 645€, ενώ με κάθε ρεζερβουάρ γινόντουσαν μέχρι και 1.500 χιλιόμετρα.

Οι 24 χώρες που κάλυψε η διαδρομή του Honda Civic Tourer είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Τσεχία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, και Φινλανδία. Έτσι όποιος ενδιαφέρεται για την απόκτηση το νέου Honda Civic το μόνο που έχει να κάνει είναι να σκεφτεί πως δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα από θέμα κατανάλωσης καυσίμου.