Η Skoda αποφάσισε να δώσει ένα ακόμη κίνητρο σε όσους σκέφτονται την αγορά ενός Karoq ή ενός Kodiaq. Τα δύο μοντέλα σύμφωνα με τους Τσέχους θα δεχθούν ένα μικρό φρεσκάρισμα κυρίως στην ασφάλεια και στον τομέα της άνεσης, αλλά και μηχανικά στο Karoq κάνοντας το ακόμα πιο δυνατό.

Η ασφάλεια όπως γνωρίζουμε είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη Skoda, άλλα για όλες τις εταιρείες της αυτοκίνησης. Ένα από τα νέα συστήματα που θα δεχθούν και τα δύο μοντέλα είναι το Side Assist, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό των δύο αυτοκινήτων για οχήματα στην τυφλή πίσω γωνία σε απόσταση έως και 70 μέτρων. Το Side Assist προειδοποιεί τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 15 χλμ/ώρα και πάνω, αλλά και όταν φρενάρει έως τα 10 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, τα Skoda Karoq και Kodiaq θα διαθέτουν ενεργά αμορτισέρ (DCC) και στην εμπρόσθια κίνηση, αφού μέχρι τώρα αυτό γινόταν μόνο στην τετρακίνηση. Το σύστημα Kessy απενεργοποιεί τον σένσορα του τηλεχειριστηρίου εισόδου στο αυτοκίνητο όταν αυτό παραμείνει ακίνητο για περισσότερο από 15’. Το Kodiaq θα διαθέτει και νέες ζάντες ελαφρού κράματος μεγέθους 20”.

Η πιο σημαντική αλλαγή έρχεται στο Karoq, αφού στο μηχανικό κομμάτι θα αποκτήσει τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους, ενώ θα συνδυάζεται με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετρακίνησης. Αν σκεφτούμε πως ο κινητήρας κινεί άνετα το Kodiaq που είναι πιο βαρύ, τότε το Karoq θα είναι αρκετά δυνατό με το συγκεκριμένο κινητήρα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν αλλάξει και η τιμολογιακή πολιτική.