Ένα ακόμη SUV παρουσίασε η Audi μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη γκάμα των μοντέλων της. Πρόκειται για το νέο Q3 Sportback, που δεν είναι άλλο από την Coupe έκδοση του Q3. Φυσικά, οι Γερμανοί πιστεύουν πολύ στο νέο μοντέλο τους, αφού το αεροδυναμικό σχήμα το κάνει πιο όμορφο, αλλά και πιο ελκυστικό.

Το Audi Q3 Sportback έχει μήκος 4,50 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,56 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,68 μέτρα. Εξωτερικά ξεχωρίζει αμέσως η μεγάλη μάσκα με τους γνωστούς τέσσερις κύκλους της γερμανικής φίρμας, αλλά και τα Matrix LED φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας. Ο προφυλακτήρας έχει ένα πιο επιθετικό σχήμα, ενώ απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η λεπτή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, καθώς και τα LED φωτιστικά σώματα με το διαχύτη.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό την παράσταση κλέβουν αμέσως οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2”, που περιλαμβάνει το ταχύμετρο και το στροφόμετρο, ενώ η δεύτερη είναι μεγέθους 10,1” και περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που διαθέτει και πλοηγό. Φυσικά, τα δερμάτινα καθίσματα που είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα, καθώς και οι λεπτομέρειες αλουμινίου κάνουν το νέο Q3 Sportback να έχει πολυτελέστατο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 530 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.400 λίτρα.

Μηχανικά το νέο μοντέλο θα διαθέτει δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Η έκδοση βενζίνης περιλαμβάνει τον TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο TDI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Στο μέλλον αναμένεται να παρουσιαστεί με νέους κινητήρες ίσως πιο μικρούς σε χωρητικότητα, αλλά και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, το οποίο πλέον παίρνει τη δική του θέση σε όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Το Infotainment σύστημα, το Audi connect και το MMI Plus προσφέρουν άπλετη ευκολία στον οδηγό, αφού του παρέχει όποια πληροφορία θέλει χωρίς να χρειάζεται να αποσπάσει την προσοχή του από το δρόμο. Οι νέες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τους χώρους στάθμευσης στο δρόμο, τις περιοχές κινδύνου και τα όρια ταχύτητας, τα οποία ανιχνεύονται μέσω των αισθητήρων κάμερας που υπάρχουν περιμετρικά του οχήματος.

Επιπλέον, υπάρχει και η δωρεάν εφαρμογή myAudi App, η οποία ενώνεται με το Smartphone που περιλαμβάνει Android και iOS λειτουργικό. Το περιεχόμενο του Smartphone εμφανίζεται στην οθόνη MMI μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto, χωρίς να απαιτούνται καλώδια για τη σύνδεση. Τέλος, υπάρχει και το Premium ηχοσύστημα της Bang & Olufsen που προσφέρει τρισδιάστατο ήχο.

Φυσικά, η Audi έχει εξοπλίσει με όλα τα τελευταία συστήματα ασφαλείας το νέο μοντέλο, με αποτέλεσμα το Q3 Sportback να γίνεται ένα από τα πιο ασφαλέστερα αυτοκίνητα, αφού περιλαμβάνει την προειδοποίηση για την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, την προειδοποίηση τυφλού σημείου, ενώ στην περίπτωση σύγκρουσης εκπέμπει ακουστική και οπτική προειδοποίηση στον οδηγό. Επιπλέον, υπάρχει και το σφίξιμο των ζωνών ασφαλείας, καθώς και το κλείσιμο των παραθύρων σε περίπτωση ατυχήματος.

Το νέο Audi Q3 Sportback είναι σίγουρο πως μπορεί να εξιτάρει όποιον βρεθεί στο τιμόνι του, αφού είναι ένα αυτοκίνητο που δε φοβάται να αναμετρηθεί με οποιοδήποτε οδόστρωμα και με όποιες καιρικές συνθήκες. Στην ελληνική αγορά το περιμένουμε μέσα στο Φθινόπωρο. Όσο για την τιμή; Αυτή στη γερμανική αγορά θα είναι 46.200€ για την έκδοση βενζίνης και 40.200€ για αυτή του πετρελαίου.