Το 1957, η γέννηση του Fiat 500 βοήθησε να τροφοδοτήσει την Ιταλία με γοργό ρυθμό και ταυτόχρονα να γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο, πουλώντας ήδη πάνω από 4.000.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Κατά καιρούς το 500 είχε διαφορετικές εκδόσεις για να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές και μια από αυτές είναι το 500 Riva. Η αποκλειστική ειδική σειρά διακρίνεται από μοναδικές αισθητικές επιλογές και νέες λεπτομέρειες, οι οποίες πάρθηκαν από το ιστορικό γιοτ Riva.

fiat 500 riva 3Το νέο μοντέλο έχει κάποια πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει στην αυτοκίνηση, όπως ο επιλογέας ταχυτήτων και το ταμπλό, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μαόνι. Το μαόνι είναι ένα πολύτιμα ξύλα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του γιοτ Riva, προσφέροντας όμως προηγμένη τεχνολογίας και υψηλής επιδεξιότητα στο νέο 500 Riva. Επιπλέον, η Cabrio έκδοση του νέου Fiat 500 Riva εκφράζει ένα διαφορετικό στυλ σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να ξεχωρίζουν. Το Cabrio μοντέλο διαθέτει μια νέα μπλε μαλακή οροφή, που παράγεται αποκλειστικά για αυτή την έκδοση, ενώ στο μαύρο Sedan μοντέλο θα διατίθενται πανοραμική οροφή, η οποία που δίνει μια ιδιαίτερη κομψότητα.

Μηχανικά ήδη γνωρίζουμε τους κινητήρες. Πρόκειται για τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 69 ίππους και για τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 95 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 17,3 κιλά. Το 0 – 100 γίνεται σε 10,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Ανάλογα με τον κινητήρα, είναι διαθέσιμα το 5τάχυτο και το 6τάχυτο κιβώτιο, με την κίνηση να περνά στους εμπρός τροχούς.

fiat 500 riva 2Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός που προσφέρει το Fiat 500 Riva, αφού διαθέτει 7 αερόσακους, ABS με EBD, ESC, ASR, το Hill Holder, που βοηθά το οδηγό κατά τη διάρκεια εκκινήσεων σε ανηφόρες, HBA, αυτόματο κλιματισμό, φώτα ομίχλης, φώτα ημέρας LED, TFT οθόνη αφής μεγέθους 7” με γαλαζοπράσινο φόντο και το λογότυπο Riva, Ράδιο CD με MP3 Player, USB και ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης TomTom. Τα πρώτα 500 κομμάτια θα είναι αριθμημένα με ειδικό ταμπελάκι, ενώ οι τιμές για τη βασική έκδοση με το κινητήρα των 1.200 κ.εκ., ξεκινούν από 17.900€ και ανεβαίνουν ανάλογα με τον εξοπλισμό της κάθε έκδοσης.