Πριν λίγες ημέρες έκλεισε ένας χρόνος από τον θάνατο του Jules Bianchi. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί σχετικά με τη νοσηλεία του, τη μεταφορά του στη Γαλλία, τον ισχυρισμό του πατέρα του ότι οι οδηγοί φοβούνται να μιλήσουν για τις ευθύνες που έχει η ομάδα και η FIA, ενώ κατά καιρούς κάποιοι έχουν εκφράσει ορισμένες απόψεις. Αυτή τη φορά, ο βετεράνος οδηγός της F1, Felipe Massa, έρχεται να μας πει ότι οι σχέσεις του Bianchi με τη Ferrari δεν ήταν και στα καλύτερά τους πριν το ατύχημα στη Suzuka το 2014.

f1 bianchi 1Ο 25χρονος Bianchi, τη χρονική στιγμή που συνέβη η μοιραία συντριβή του, ήταν ηγετικό στέλεχος της ακαδημίας ανάπτυξης οδηγών της Ferrari. Τότε είχε θεωρηθεί από μεγάλη μερίδα ότι θα αποτελέσει έναν υποψήφιο οδηγό της Ferrari στο μέλλον, σύμφωνα με τα όσα είχε δείξει στους αγώνες πριν το ιαπωνικό Grand Prix.

Ο Massa συμφώνησε “Ήταν ένας οδηγός που θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για τη Ferrari. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν φήμες ότι θα πήγαινε εκεί και θα είχαν συνομιλίες”. Συνεχίζοντας ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν στη Ferrari για 8 χρόνια, μέχρι το τέλος του 2013, ανέφερε πως “Περνούσε μια δύσκολη περίοδο στις συνομιλίες του με τη Ferrari, όμως το ταλέντο του ήταν προφανές. Πάντα πίστευα ότι ήταν ένας οδηγός ο οποίος θα μπορούσε να είναι πολύ επιτυχημένος στην F1”, πρόσθεσε ο Massa, ο οποίος ήταν κοντά στο Bianchi, δεδομένου ότι μοιράζονταν από κοινού το Manager Nicolas Todt.

f1 massa-bianchi 2Ο Bianchi όπως φαίνεται μέσα από συζητήσεις ανθρώπων που είχαν επαφές μαζί του ήταν αξιαγάπητος κυρίως για το χαρακτήρα του. Τι συνέβη και οι σχέσεις του με τη Ferrari δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο ποτέ δε θα το μάθουμε. Αυτό που θα θέλαμε όμως είναι να μιλήσουν οι οδηγοί ή όποιοι άλλοι γνωρίζουν για το τι πραγματικά έχει συμβεί και μια ημέρα αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι να μιλήσουν.