Σε μια εποχή που τα νέα αυτοκίνητα έχουν πλέον μεγάλη αναμονή, αφού ο πόλεμος και όχι μόνο έχουν φέρει την έλλειψη πραγμάτων και στην αγορά αυτοκινήτου, η Ford διαθέτει την έκδοση ST-Line Design του Puma ετοιμοπαράδοτη. Όπως ανακοίνωσε η Ford Motor Ελλάς υπάρχει ικανός αριθμός αυτοκινήτων Puma ST-Line Design για όποιον ενδιαφέρεται.

Από μηχανικής πλευράς η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται με τον EcoBoost Hybrid κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο κιβώτιο Powershift των 7 σχέσεων, το οποίο μάλιστα προσφέρει και paddle shift Πίσω από το τιμόνι.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται αναλογικός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 4,2”, σπορ ανάρτηση, πίσω αεροτομή, LED φωτιστικά σώματα, εξωτερικοί θερμαινόμενοι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, ηλεκτρονικός κλιματισμός, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (με αυτόματο κιβώτιο), πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), ασύρματη φόρτιση, ενσωματωμένο μόντεμ και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, με διαστάσεις ελαστικών 215/55.

Τα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνουν Traction Control, ABS, ESC, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα υποβοήθησης φρένων στο απότομο φρενάρισμα, σύστημα υποβοήθησης σύγκρουσης, σύστημα υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, σύστημα υποβοήθησης ελέγχου της ταχύτητας, κλήση έκτακτης ανάγκης και σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.

Για όποιον ενδιαφέρεται το κόστος της έκδοσης με το μηχανικό κιβώτιο είναι 26.037€, ενώ η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ανεβαίνει στα 28.487€. Επιπλέον, η Ford διαθέτει το προνομιακό πρόγραμμα Ford Finance, το οποίο προσφέρει ανταγωνιστικό επιτόκιο από 2,99% και σταθερές μηνιαίες δόσεις με περίοδο αποπληρωμής διάρκειας έως 84 μήνες.