Πως θα σας φαινόταν μια Porsche με κινητήρα 1.600 κ.εκ.; Όσο παράξενο και αν ακούγεται δεν είναι σενάριο αλλά η αλήθεια. Η γερμανική φίρμα στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον όμιλο της Volkswagen, εξελίσσει ένα νέο κινητήρα 1.600 κ.εκ. με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει περίπου τους 210 ίππους.

porche boxter engine 2Ο τετρακύλινδρος boxer κινητήρας των Γερμανών θα είναι οικονομικός, τόσο στην κατανάλωση καυσίμου, όσο και στις εκπομπές ρύπων. Το θέμα είναι αν θα γίνει κάποιο καινούργιο μοντέλο, το οποίο θα υποδεχτεί το νέο κινητήρα ή θα συνυπάρξει με κάποιο άλλο ήδη γνωστό στην αγορά. Μέχρι τώρα οι πληροφορίες λένε για τις γνωστές Boxter και Cayman, οι οποίες αναμένονται να υποδεχτούν το νέο turbo κινητήρα.

Το μοντέλο με το νέο κινητήρα αναμένεται σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρεία μέσα στην επόμενη χρονιά, με την τιμή της στη γερμανική αγορά να είναι περίπου στα 40.000€. Από ότι φαίνεται η Porsche ρίχνει αρκετά τις απαιτήσεις της στα μοντέλα της, περισσότερο για να ανέβει ο αριθμός των πωλήσεων και να συναρπάξει με την παγκόσμια οικονομική κρίση που φαίνεται να αιωρείται στην ατμόσφαιρα.