Το να αποκτήσει κάποιος μια Porsche 911 GT3 RS είναι όνειρο ζωής. Πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος ο καθένας να δαπανήσει για να αποκτήσει το συγκεκριμένο Sports Car; Η αλήθεια είναι πως η 911 GT3 RS είναι δύσκολο να βρεθεί σε αυτοκινητόδρομους. Τα περισσότερα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί βρίσκονται σε πίστες, διεκδικώντας κάποια νίκη. Η εν λόγω όμως είναι ειδικά σχεδιασμένη για να χρησιμοποιείται καθημερινά.

porsche 911 gt3 rs 3Η κατασκευή του αμαξώματος είναι εξολοκλήρου από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ η οροφή από μαγνήσιο. Όλα αυτά τα υλικά κρατάνε σε σχετικά μικρό βάρος το αμάξωμα, το οποίο δε ξεπερνά τα 1.420 κιλά. Η GT3 RS διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέους αεραγωγούς, διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα και τη γνωστή μεγάλη πίσω αεροτομή που είναι χαρακτηριστικό σε όλες τις Porsche αυτής της κατηγορίας. Στην καμπίνα έχουν προκύψει διάφορες αλλαγές, όπως τα δερμάτινα καθίσματα με alcantara, το νέο τιμόνι, το λευκό στροφόμετρο και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία κατασκευάστηκαν και αυτά από ανθρακονήματα.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο ισχυρός 6κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 500 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της  Porsche. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ/ώρα, με το 0 – 100 να επιτυγχάνεται μόλις σε 3,3”, ενώ το 0 – 200 έρχεται μόλις σε 10,9”.

porsche 911 gt3 rs 2Όποιος θέλει να αγοράσει την Porsche 911 GT3 RS καινούργια θα πρέπει να δαπανήσει 250.000€. Για τη συγκεκριμένη όμως ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να υπολογίσει αρκετά περισσότερα, αφού ο κάτοχός της ζητά 418.000€. Μπορεί η εν λόγω Porsche να είναι μεταχειρισμένη, όμως έχει διανύσει μόλις 227 χλμ. Εάν πιστεύετε πως αξίζει να δαπανηθούν τόσα χρήματα για την ασημένια αυτή Porsche 911 GT3 RS, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία, όπου και ζει ο ιδιοκτήτης της.