Η Groupe PSA ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Namibia Development Corporation (NDC) για την ίδρυση εργοστασίου συναρμολόγησης στο Walvis Bay. Η συνεργασία θα φέρει 5.000 Peugeot και Opel μέχρι το 2020 στη Νότια Αφρική, με τα πρώτα οχήματα κατασκευής να είναι το 3008 της Peugeot και το Grandland X της Opel.

Η Groupe PSA και η κυβέρνηση της Ναμίμπια έχουν υπογράψει μια επενδυτική συμφωνία που διευκολύνει την κοινή επιχείρηση μεταξύ της Groupe PSA και της Namibia Development Corporation (NDC). Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου κερδοφόρας ανάπτυξης, “Push to Pass”, όπως το ονόμασαν οι Γάλλοι και έχει ως στόχο την ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Η φιλοδοξία της Groupe PSA είναι να αναπτυχθεί διεθνώς, παράγοντας απευθείας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 70% των οχημάτων που πωλούνται στην περιοχή. Η επένδυση αυτή στη Ναμίμπια αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Groupe PSA για την αύξηση των πωλήσεών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και έχει ως στόχο να πουλήσει 1.000.000 οχήματα έως το 2025.