Το Jeep Wrangler γιορτάζει τα 75 χρόνια ζωής της αμερικάνικης εταιρείας με μια επετειακή έκδοση του μοντέλου, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα νέο πετρελαιοκινητήρα τεχνολογίας Euro 6. Η ειδική έκδοση για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη και όπως φαίνεται ξεχωρίζει η κλασική μάσκα της Jeep με τις κάθετες γραμμές.

2016 Jeep® Wrangler Unlimited 75th Anniversary editionΤα φιμέ τζάμια, τα προστατευτικά λάστιχα λάσπης της Mopar και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, είναι μερικά από τα στοιχεία που διαφοροποιούν την επετειακή έκδοση από τις υπόλοιπες. Εσωτερικά προστέθηκαν πλευρικοί αερόσακοι και δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα.

Αυτό όμως που μπορεί να ενδιαφερθεί κανείς είναι ο νέος πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 2,8 λίτρων τεχνολογίας Euro 6. Οι Αμερικάνοι δεν αποκάλυψαν τα υπόλοιπα στοιχεία του κινητήρα, ενώ όπως γνωρίζουμε θα υπάρχει και μια έκδοση με τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων. Δυστυχώς μόλις 85 θα είναι τα επετειακά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν και όλα προορίζονται για τη Μεγάλη Βρετανία, με τις τιμές να κυμαίνονται από 38.000€ έως 42.000€ ανάλογα την έκδοση.