Η θυγατρική εταιρεία της Γερμανικής BMW η Alpina γιορτάζει τα 50 χρόνια ζωής της με μια επετειακή νέα έκδοση των B5 και B6, οι οποίες θυμίζουν κάπως τη θρυλική BMW 3.0 CSL. Τα δύο επετειακά μοντέλα θα φέρουν το λογότυπο “Edition 50” για να αναγνωρίζονται σε σχέση με τις απλές B5 και B6. Η αεροδυναμική, ο χειρισμός, η άνεση, το στυλ και το βάρος, ήταν αυτά που πρόσεξαν ιδιαίτερα οι μηχανικοί της Alpina.

alpina 50 edition 3Βλέποντας κάποιος τη νέα Alpina Edition 50 ξεχωρίζει αμέσως τη γνωστή μάσκα της BMW, με τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ πηγαίνοντας προς τα πίσω διακρίνεται η λεπτή αεροτομή και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το σύστημα της εξάτμισης είναι από ελαφρύ κράμα τιτανίου με την υπογραφή της Acrapovic, ενώ σε κάθε τροχό υπάρχει το λογότυπο “Edition 50”, με τα φρένα της Alpina να έχουν μπλε δαγκάνες.

Στο εσωτερικό η Edition 50 διαθέτει μαύρα δερμάτινα καθίσματα με πράσινο χρώμα, ενώ οι ραφές συμπληρώνουν την τριχρωμία των καθισμάτων, αφού είναι κίτρινης απόχρωσης. Εκτός από τα εξωτερικά κομμάτια θα διακρίνεται και στο εσωτερικό το λογότυπο “Edition 50”, ενώ στο ταμπλό θα υπάρχει και ο αριθμός της έκδοσης του κάθε αυτοκίνητου. Δερμάτινος είναι και ο πίνακας οργάνων, προσφέροντας έτσι την απόλυτη αίσθηση της πολυτέλειας, ενώ στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων ο οδηγός συναντά και εκεί μαύρο δέρμα με μπλε ραφές. Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου προσφέρονται όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, όπως το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

alpina 50 edition 2Κάτω από το καπό κρύβεται ο θηριώδης V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 4,2”, ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 328 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 7,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 221 γρ/χλμ. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί δύο ειδικούς υπερσυμπιεστές που λειτουργούν παράλληλα, προσφέροντας πίεση έως και 1,2 bar.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς και από το λογότυπο που υπάρχει σε κάθε μοντέλο, θα κατασκευαστούν μόλις 50 κομμάτια, με το κάθε αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο σε πράσινο ή μπλε χρώμα. Όσο για την τιμή του; Στη βρετανική αγορά η βασική έκδοση θα κοστίζει 121.300€, ενώ θα ανεβαίνει ανάλογα τα εξτρά που επιθυμεί να προσθέσει ο κάθε αγοραστής.