Σε αυτή τη δύσκολη για όλους χρονική συγκυρία, η Ford Motor Ελλάς έρχεται να διευρύνει τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω διαδικτύου. Στη σύγχρονη εποχή και ειδικότερα στα πλαίσια της πρωτόγνωρης συγκυρίας την οποία όλοι βιώνουμε την περίοδο αυτή, το διαδίκτυο και οι online υπηρεσίες αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο ως ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας και ενημέρωσης για κάθε υποψήφιο αγοραστή.

Θέτοντας σε ισχύ από την πρώτη κιόλας στιγμή ένα σύγχρονο πρωτόκολλο επιχειρησιακής συνέχειας, η Ford Motor Ελλάς στέκεται στο πλευρό των πελατών της προσφέροντας τώρα τη δυνατότητα σε όλους όχι μόνο να βρουν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.ford.gr τις απαραίτητες πληροφορίες για το μοντέλο της αρεσκείας τους, αλλά και να επικοινωνήσουν άμεσα για αυτό με το επίσημο δίκτυο Ford σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτή την πρωτοβουλία καθοριστικός είναι ο ρόλος του εικονικού διαμορφωτή (configurator) που μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford. Χάρη σε αυτόν, ο κάθε ένας έχει τη δυνατότητα με πολύ απλά και κατανοητά βήματα να επιλέξει το μοντέλο Ford που επιθυμεί, αλλά και να διαμορφώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις και ανάγκες.

Η διαδικασία της εικονικής διαμόρφωσης, η οποία περιλαμβάνει μία διαισθητική ψηφιακή περιήγηση 360ο γύρω από το αυτοκίνητο, ξεκινά με την επιλογή του μοντέλου και χωρίζεται σε 6 απλά βήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την επιλογή της επιθυμητής έκδοσης (π.χ. Trend ή Titanium). Στη συνεχεία παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξει κανείς το είδος του αμαξώματος (π.χ. 5θυρο ή wagon), καθώς και τον τύπο του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης (π.χ. Diesel ή βενζίνη, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο).

Το τέταρτο βήμα αφορά στην επιλογή του χρώματος του αυτοκινήτου. Στο πέμπτο παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του τύπου της εσωτερικής επένδυσης και τις ταπετσαρίες (π.χ. ύφασμα ή δέρμα). Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αγοραστής μπορεί να προσθέσει στο αυτοκίνητο που έχει ήδη διαμορφώσει στα προηγούμενα βήματα επιπλέον εξοπλισμό που σχετίζεται με την εμφάνιση του οχήματος (π.χ. ζάντες), την οδηγική εμπειρία (π.χ. Parking Pack), την άνεση (π.χ. πανοραμική οροφή), την ασφάλεια (π.χ. συναγερμός) ή την εργονομία (π.χ. ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαμόρφωσης, το σύστημα εκδίδει αυτόματα ένα “μοναδικό κωδικό οχήματος” τον οποίο ο αγοραστής μπορεί να αποστείλει στον επίσημο έμπορο Ford. Με αυτόν τον κωδικό, ο τελευταίος είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες του μοντέλου Ford που έχει επιλέξει ο αγοραστής ούτως ώστε να παράσχει επιπλέον πληροφορίες όπως είναι για παράδειγμα η διαθεσιμότητα του μοντέλου, ο χρόνος παράδοσης κοκ.

Μία ακόμα καινοτομία είναι η δυνατότητα κλεισίματος test drive σε οποιονδήποτε επίσημο Έμπορο Ford από την άνεση του σπιτιού. Απλά ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τον τόπο διαμονής και το σύστημα θα προτείνει αυτοματοποιημένα τον πλησιέστερο Έμπορο Ford. Ο τελευταίος, θα έρθει ο ίδιος σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο για να κανονιστεί η ώρα και η ημέρα για την πραγματοποίηση του test drive.