Είναι επίσημο, η Toyota επανεντάσσεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally του 2017 και το γεγονός αυτό αποτελεί μια νέα πρόκληση. Η διεκδίκηση του World Rally Championship 2017 θα γίνει με το νέο Toyota Yaris, που αποκαλύφθηκε εχθές και όπως διαπιστώνεται από την πρώτη κιόλας ματιά, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Yaris.

Κατασκευασμένο έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την τελευταία γενιά των κανονισμών περί ανταγωνισμού, το Yaris WRC διαθέτει έναν Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 380 ίππους και 45,8 κιλά ροπής, προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται σε αποστάσεις με χαλίκι, χώμα, πάγο, χιόνι, ή στεγνό οδόστρωμα με ταχύτητες έως και 200 χλμ/ώρα.

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν για το 2017 είναι ελαφρύτερα από τα προηγούμενα, με πιο μηχανικές και αεροδυναμικές προσφύσεις και ακόμη περισσότερες διαφοροποιήσεις για να κρατηθούν στη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προς τα πλάγια. Η Toyota Gazoo Racing θα παρατάξει δύο αυτοκίνητα την επόμενη σεζόν που θα οδηγούνται από τους Jari – Matti Latvala και Juho Hanninnen, ο οποίος ηγούταν του προγράμματος ανάπτυξης της Toyota.

Τόσο με τη Hyundai, όσο και με την M – Sport / Ford να ανυπομονούν να δείξουν τις δυνατότητές τους, τη Citroen να επιστρέφει και τις υπόλοιπες ομάδες να τρέχουν με κάποια Volkswagen Polo, μετά την αποχώρηση του εργοστασίου, η Toyota θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει για την ίδια. Το μόνο σίγουρο ότι οι λάτρεις του αθλήματος ανυπομονούν να τους παρακολουθήσουν όλους στην προσπάθειά τους, όχι μόνο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αλλά και να δώσουν το απαραίτητο θέαμα.