Πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά το Juke. Από τότε το SUV της ιαπωνικής εταιρείας έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, καθώς το ιδιαίτερο σχήμα του άλλους τους εντυπωσιάζει και άλλους τους απωθεί. Η Nissan παρουσίασε το νέο μοντέλο που φαίνεται να είναι διαφορετικό από τον προκάτοχο του διατηρώντας όμως τις διχρωμίες.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες. Το νέο Juke αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα σε 5 ευρωπαϊκές χώρες που ήταν το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη και η Κολωνία. Η κίνηση αυτή έγινε επειδή οι Ιάπωνες πιστεύουν πως το μέλλον του είναι στην Γηραιά Ήπειρο.

Το νέο μοντέλο της Nissan βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Renault-Nissan, όπου ήδη έχουν κατασκευαστεί τα Renault Clio και Renault Captur. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,21 μέτρα, το πλάτος τα 1,80 μέτρα και το ύψος τα 1,59 μέτρα. Επιπλέον, το νέο Juke είναι ελαφρύτερο κατά 23 κιλά, αφού είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής χάλυβα.

Η πρώτη εξωτερική ματιά φαίνεται να κερδίζει αμέσως τον υποψήφιο αγοραστή, αφού η V-Motion μάσκα, το σχήμα Y και τα στρογγυλά Full-LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας του δίνουν μια εντελώς διαφορετική όψη. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα και ο διαχύτης. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι χρωματικές επιλογές είναι 11.

Στο εσωτερικό έχουν μεγαλώσει όλοι οι χώροι και πιο συγκεκριμένα ο χώρος των πίσω επιβατών που έχει αυξηθεί σχεδόν 6 εκατοστά. Μεγαλύτερος κατά 1,1 εκατοστά είναι και ο χώρος για τα κεφαλιά. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι η πολυτέλεια που προσφέρουν τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara. Νέο είναι και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρεται με την οθόνη αφής μεγέθους 8”.

Ο οδηγός από εκεί μπορεί να πληροφορεί live για την κατάσταση στους δρόμους, αλλά και να επιλέξει διαδρομές από τους χάρτες της TomTom, ενώ υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για πιο εύκολη σύνδεση με τα smartphone. Επιπλέον, όποιος θέλει από τους επιβάτες μπορεί να συνδέσει το κινητό του ή το Tablet με το In-Car Wi-Fi. Το ηχοσύστημα της Bose Personal Plus με τα 8 ηχεία προφέρει κρυστάλλινο ήχο, ενώ τα δύο από τα 8 βρίσκονται στα προσκέφαλα. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20% φτάνοντας συνολικά τα 422 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει σημαντικά.

Μηχανικά το νέο Juke θα προσφέρεται με έναν κινητήρα βενζίνης. Αυτός θα είναι ο DIG-T Turbo χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 117 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο DCT κιβώτιο των 7 σχέσεων, το οποίο περιλαμβάνει και paddle-shift στο τιμόνι. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τρία προγράμματα οδήγησης που είναι τα Eco, Standard και Sport.

Οι τεχνολογίες και στα συστήματα ασφαλείας στο νέο Juke είναι πιο πλούσια από ποτέ. Το Nissan Intelligent Mobility περιλαμβάνει το σύστημα ProPILOT, το οποίο προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, στην επιτάχυνση και στην πέδηση. Επιπλέον, το συγκεκριμένο σύστημα κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και διατηρεί το αυτοκίνητο σταθερό στη λωρίδα κυκλοφορίας. Το Juke προσφέρει επίσης την έξυπνη πέδηση έκτακτης ανάγκης, σύστημα αναγνώρισης πεζών και ποδηλάτων, ενώ προειδοποιεί για το τυφλό σημείο.

Για όσους θέλουν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους για τη συντήρηση του αυτοκινήτου τους υπάρχει η εφαρμογή NissanConnect Services, η οποία απεικονίζει στην οθόνη του smartphone την κατάσταση κλειδώματος των θυρών του αυτοκινήτου, ενώ αν θέλει κάποιος μπορεί να ελέγξει την πίεση των ελαστικών του και τη στάθμη από τα λάδια του κινητήρα.

Η παραγωγή του νέου Nissan Juke θα γίνει στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στη πόλη Sunderland της Αγγλίας, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις αναμένονται στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Σίγουρα το νέο Juke είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που ο καθένας θα ήθελε να δοκιμάσει.