Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ η εφαρμογή “myCAR”, στην οποία μπορούν όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους ψηφιακά. Η λειτουργεία της εφαρμογής είναι πάρα πολύ απλή και ολοκληρώνεται με 5 κλικ στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα https://mycar.aade.gov.gr, και με τα στοιχεία εισόδου του Taxisnet θα μπορούν να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας ή να εκτυπώσουν τη βεβαίωση μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση που θέλουν να μεταβιβάσουν το όχημά τους. Επιπλέον, εκεί θα υπάρχει και η ενότητα “Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία”, από όπου θα μπορούν να δηλώσουν την ακινησία του οχήματος τους.

Εκεί θα εμφανίζονται αυτομάτως ο ΑΦΜ του κατόχου, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους και η ημερομηνία. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από ένα οχήματα στην κατοχή τους τότε κάνοντας κλικ στον αριθμό κυκλοφορίας θα εμφανίζονται όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, για να επιλέξουν ποιο επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας και να έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα. Μετά ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει κλικ στο σχετικό κουτί και να δηλώσει υπεύθυνα ότι:

α) το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο.

β) δεν θα κυκλοφορήσουν το όχημα μετά τη θέση σε ακινησία αυτού.

Στα στοιχεία που θα δηλωθούν ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να αναγράφει που ακριβώς θα βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα και να διατηρεί τις πινακίδες σπίτι του, αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να υπάρξει έλεγχος από την ΑΑΔΕ ή την αστυνομία. Η διαδικασία μπορεί να γίνει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου όπου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα και για τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως αν διαπιστωθεί ότι το όχημα κυκλοφορεί ή ότι δεν είναι σταθμευμένο εκεί που έχει δηλωθεί τότε εκτός του διπλασιασμού των τελών κυκλοφορίας θα υπάρχει και το πρόστιμο των 10.000€. Επιπλέον, αν υπάρξει υποτροπή τότε το πρόστιμο ανεβαίνει στις 30.000€ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.