Το Subaru Impreza είναι ένα αυτοκίνητο που αγαπάνε πολλοί. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το WRX STI, το οποίο εξιτάρει ακόμη περισσότερο. Τι γίνεται όταν αυτό όμως είναι παλιό 3θύρο και συλλεκτικό; Στην Αυστραλία υπάρχει ένα σπάνιο Subaru Impreza WRX STI 22B Coupe του 1998, το οποίο έχει μια ιδιαίτερη ιστορία και φυσικά ψάχνει τον επόμενο αγοραστή του.

Όσο και αν σας φανεί παράξενο το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κατασχεθεί, αφού συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες και έχει βγει σε δημοπρασία από τη Liquid Asset Management, η οποία δεν το δημοπρατεί για κάποιον συγκεκριμένο πελάτη, αλλά για την Κυβέρνηση της Αυστραλίας. Τα έσοδα θα πάνε στον αγώνα που κάνει η Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να πατάξει το έγκλημα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασχέθηκε το 2017 και είναι το νούμερο 132 από τα 425 του WRX STI 22B Coupe που κυκλοφόρησαν. Αυτό που είναι άγνωστο είναι πόσα χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητο και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Για όσους δε θυμούνται το εν λόγω μοντέλο κυκλοφόρησε για τα 40 χρόνια του WRX STI και τροφοδοτούνταν από τον 4κύλινδρο Boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 276 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37 κιλά.

Κυκλοφόρησαν μόλις 425 μονάδες από τις οποίες 400 έμειναν στην Ιαπωνία, 20 κατέληξαν στη Μεγάλη Βρετανία και μόλις 5 βρέθηκαν στην Αυστραλία. Όσο για την τιμή της δημοπρασίας; Ήδη έχει φτάσει τα 120.000$, ενώ απομένουν ακόμη τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το που θα φτάσει είναι άγνωστο, αλλά σίγουρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ την τιμή αγοράς ενός καινούργιου WRX STI.