Το Skoda Yeti έχει σταματήσει την παραγωγή εδώ και καιρό. Ίσως είναι ένα από τα μοντέλα της Skoda που δεν τα πήγε και τόσο καλά στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Όμως όσα κυκλοφορούν φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένα Yeti λίγο διαφορετικό.

Το συγκεκριμένο ψάχνει το τρίτο αγοραστή του, αφού οι δύο προηγούμενοι το είχαν στα χέρια τους από 2009 έως το 2017 και από το 2017 έως σήμερα. Το δελεαστικό είναι ότι έχει μόλις 65.000 χιλιόμετρα. Τι διαφορετικό όμως έχει το συγκεκριμένο μοντέλο; Ο κινητήρας που κρύβεται κάτω από το καπό είναι από Audi RS3 Sportback και πιο συγκεκριμένα είναι αυτός που είχε το συγκεκριμένο μοντέλο το 2010.

Κάτω από το καπό λοιπόν βρίσκεται ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος TFSI κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 485 ίππους, αφού έχει πειραχτεί και το λογισμικό για καλύτερη απόδοση. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Επιπλέον, διαθέτει και τις ζάντες αλουμινίου του S3, έχει χαμηλωμένες αναρτήσεις, καθώς και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το χρώμα του είναι το Carpathion Grey, ενώ υπάρχει και το bodykit, το οποίο περιλαμβάνει το μαύρο βαμμένο splitter, τη νέα μάσκα, τις νέες πλαϊνές ποδιές, το νέο πίσω προφυλακτήρα, καθώς και την πίσω αεροτομή. Οι ράγες οροφής έχουν αφαιρεθεί, όπως και τα λογότυπα της Skoda.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα που προέρχονται από το Audi S3, όπως και το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Ουσιαστικά στο εσωτερικό βλέπουμε ένα Audi S3 παρά ένα Skoda Yeti. Το συγκεκριμένο Yeti για όποιον το θέλει βρίσκεται στο eBay με την τιμή του να είναι 25.995£ ή 31.131€. Σίγουρα, είναι το πιο γρήγορο Yeti που έχουμε δει, αφού ο κινητήρας του RS3 το κάνει ταχύτατο, όμως δεν γνωρίζουμε αν αυτός που θα το αποκτήσει θα θέλει να το βλέπει με τα χαρακτηριστικά ενός Audi S3. Εσείς τι λέτε;