Τα αγωνιστικά Subaru Impreza είναι όνειρο για πολλούς από εμάς. Πόσο μάλλον όταν έχει οδηγηθεί από ένα πολύ σημαντικό όνομα του WRC, όπως είναι αυτό του Richard Burns. Αν και όλοι γνωρίζουν πως ο αείμνηστος οδηγός έφυγε από τη ζωή το 2005, όλοι έχουν κάτι να θυμούνται ακόμα και σήμερα. Στο WRC ο Βρετανός οδηγός συμμετείχε με τη Subaru από το 1999 έως το 2001.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams έχει στα χέρια της το Subaru Impreza Prodrive WRC του 1999, με την ονομασία “T15 SRT”, το οποίο είχε οδηγήσει ο Richard Burns στο Rally Monte Carlo του 2000 κερδίζοντας μάλιστα και μια Ειδική Διαδρομή του αγώνα. Δυστυχώς η ιστορία του συγκεκριμένου Impreza στο Rally Monte Carlo τελείωσε άδοξα, αφού αργότερα μέσα στην πρώτη ημέρα εγκατέλειψε.

Το αυτοκίνητο μετά το 2000 πουλήθηκε στον Armando Pereira, ο οποίος συμμετείχε στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Rally κερδίζοντας μάλιστα και κάποιους αγώνες. Το συγκεκριμένο Impreza άλλαξε δύο φορές ακόμα χέρια μια το 2004 και μια το 2018, με τον τελευταίο ιδιοκτήτη να προχωρά σε ολική ανακατασκευή. Μέσα στην 5ετία υπήρξαν αλλαγές με αυθεντικά εξαρτήματα ανταλλακτικών συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων από ανθρακονήματα και τροχών μαγνησίου.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να προγραμματίσει άμεσα ένα ταξίδι για το Goodwood, όπου θα δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο Subaru Impreza Prodrive WRC, αφού η δημοπρασία αναμένεται να γίνει στις 16 Απριλίου. Όσο για το ποσό που μπορεί να πιάσει; Σύμφωνα με τον οίκο Bonhams η τιμή αναμένεται να είναι από 430.000€ έως 600.000€. Τι λέτε; Αξίζει;