Ανακαλούνται 7.309 Nissan Micra

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., γενικό και επίσημο αντιπρόσωπο-εισαγωγέα των οχημάτων Nissan στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 7.309 οχημάτων Micra (K14), με ημερομηνία παραγωγής από 05/12/2016 έως 05/10/2021.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, εντοπίστηκε ότι αν το κάθισμα οδηγού είναι τοποθετημένο στην θέση που το στοπ στην κάτω ράγα (που περιορίζει την κίνηση ολίσθησης μπροστά-πίσω του καθίσματος οδηγού) συμπίπτει με συγκεκριμένο σημείο εγκοπής στην επάνω ράγα, η ροπή κάμψης σε αυτή την επιφάνεια μικρότερης διατομής, ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να υπερβεί το όριο θραύσης στο υλικό της ράγας. Κατά συνέπεια, η παρατεταμένη χρήση καθίσματος στην θέση αυτή δύναται να οδηγήσει σε σπάσιμο λόγω κόπωσης της επάνω ράγας, και κατ’ επέκταση να προκαλέσει απροσδόκητη κίνηση του καθίσματος και στην πιο ακραία περίπτωση, την μη λειτουργία θέσεων στήριξης της ζώνης ασφαλείας σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Nissan επιθυμούν, για να γίνει αντικατάσταση ραγών των καθισμάτων οδηγού με καινούργιο, βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στα τηλέφωνα 210-3489313 και 210-3489438.