Η Audi στην προσπάθεια της να προσελκύσει κάποιους συλλέκτες και όχι μόνο δημιούργησε μια ειδική έκδοση του RS 7 Sportback, η οποία θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Οι Γερμανοί την ονόμασαν RS 7 Exclusive και έχουν δώσει στη συγκεκριμένη έκδοση πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ όλα τα αυτοκίνητα είναι βαμμένα στο ιδιαίτερο Mamba Black χρώμα.

Παράλληλα υπάρχουν τα κεραμικά φρένα με τις μπλε δαγκάνες και τα Laser LED φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις Sepang Blue ραφές και το λογότυπο RS, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, οι ραφές Sepang Blue υπάρχουν και στο ταμπλό, αλλά και στα πλαϊνά στις πόρτες.

Μηχανικά μένει απείραχτο, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 TFSI κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 81,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ/ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται ίσως θα πρέπει να στραφούν αλλού, αφού όπως ανακοίνωσε η Audi θα κυκλοφορήσουν μόλις 23 κομμάτια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του καλοκαιριού. Όσο για την τιμή τους; Το κάθε ένα από τα 23 κοστολογείται στα 165.400€. Σίγουρα, η τιμή δεν είναι για όλους, όμως όποιος το αποκτήσει είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω.